Advertisement

Salah ylivoimaisesti Afrikan vuoden pelaajaksi

Liverpoolin ja Egyptin maajoukkueen tähtipelaaja Mohamed Salah valittiin ensimmäistä kertaa urallaan Afrikan vuoden jalkapalloilijaksi. Salah oli paikan päällä Ghanan pääkaupungissa Accrassa vastaanottamassa palkinnon Afrikan jalkapalloliiton CAF:n juhlallisuuksissa eilen illalla. Liverpool pelaa tänään FA Cupin kolmannen kierroksen ottelun Evertonia vastaan, mutta Salah oli jo valmiiksi nivusvamman vuoksi sivussa.

Ensimmäistä kertaa palkinnon historiassa viimeisessä vaiheessa oli mukana myös julkinen äänestys. Salah oli tuossa suorastaan suveneeri, vieden yli 97 prosenttia kaikista äänistä. Toiseksi valinnassa tuli Salahin joukkuetoveri, Senegalin Sadio Mané ja kolmanneksi Borussia Dortmundin ja Gabonin hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang.

”Tämän palkinnon voittaminen on unelmien täyttymys, 2017 oli uskomaton vuosi minulle”, Salah hehkutti BBC Sportin mukaan. ”Haluan omistaa tämän palkinnon kaikille lapsille Afrikassa ja Egyptissä, haluan kehottaa heitä olemaan koskaan lopettamatta unelmointia ja uskomista.”

Vuosi on totta tosiaan ollut mainio kesällä AS Romasta Liverpooliin siirtyneelle Salahille. Seurajoukkueessa maaleja on syntynyt kuin liukuhihnalta. Salah oli yksi tärkeimmistä tekijöistä myös Egyptin selviytyessä MM-kisoihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1990. Salahista tuli ensimmäinen egyptiläinen Afrikan vuoden pelaaja sitten vuonna 1983 voittaneen Mahmoud El Khatibin.

Salah kehui myös niin ikään paikalla ollutta, toiseksi valinnassa tullutta Manéa. Hän uskoo joukkuetoverinsa voittavan saman palkinnon tulevaisuudessa.

”Olen hyvin iloinen ja ylpeä saadessani jakaa tämän hetken ystäväni kanssa. Olen varma, että myös hän voittaa tämän palkinnon hyvin pian.”