Advertisement

Sam Allardyce: ”Pelaajien rekrytointi on kriittisin tekijä seuran menestyksen kannalta”

Evertonin manageri Sam Allardyce uskoo, että hänen suhteensa seuran jalkapallojohtaja Steve Walshin kanssa auttaa joukkuetta saamaan positiivisia tuloksia pelaajia rekrytoidessa. Allardycen mukaan pelaajien rekrytointi on kriittisin osa seuran menestyksen rakentamista.

Kysymykset aiheen tiimoilta nousivat ilmoille, sillä Walshin ja Evertonista vastikään potkut saaneen managerin Ronald Koemanin tulokset viime kesän ja syksyn siirtomarkkinoilla eivät tuottaneet hyvää tulosta. Allardyce tuntee Walshin jo vuosien takaa, sillä he työskentelivät samaan aikaan Newcastlessa ja muodostivat tuolloin tervehenkisen ja toimivan työsuhteen.

Allardyce sanoo, että hänellä on täysi luotto siihen, että kaksikko saavuttaa menestystä Goodison Parkilla.

”En aio kommentoida, mitä Ronald on tehnyt tai ole tehnyt. Aion kommentoida vain sitä, että minä ja Steve olemme tunteneet toisemme pitkän aikaa, Minulla on täysi luottamus käynnissä olevaan prosessiin, joka on toivottavasti menestyksekäs”, Allardyce kommentoi Sky Sportsin verkkosivuilla.

”Jos aion menestyä, silloin pelaajien rekrytointi on kriittisin tekijän seuran menestyksen kannalta”, Allardyce luonnehtii.

Lyhyen aikaa myös Englannin maajoukkuetta luotsannut Allardyce sanoo, että hänellä on erinomainen suhde Walshin kanssa. Kokenut englantilaismanageri paljastaa olevansa täysin keskittynyt vahvistamaan Evertonin pelaajistoa tammikuun siirtoikkunan aikana.

”Suhteeni Walshin kanssa on todella hyvä ja on aina ollut erinomainen. Palaamme vuosiin, jolloin hän oli Chelsean kykyjenetsijänä. Tunsin hänet ensin veljensä kautta. Mick Walsh ja minä olimme läheisiä”, Allardyce kertoo.

”Meillä oli monia keskusteluja Steven kanssa. Kun siirryin Newcastleen, tarvitsin jonkun, joka koordinoisi koko toimintaa.”

Allardycen mukaan heidän täytyy löytää Evertoniin pelaajia, jotka tekevät joukkueesta paremman. Se on hänen mukaansa vaikein tehtävä jalkapallossa tänä päivänä.

Allardyce on aloittanut Evertonin penkin päässä vakuuttavasti. Manageri on johtanut joukkueensa kolmeen voittoon ja yhteen tasapeliin Valioliigassa. Ennen viikonlopun 18. kierrosta Everton on sarjassa kymmenentenä ja lähestyy hurjaa vauhtia ylempää keskikastia.

Allardycen mielestä Evertonissa on paljon pelaajia, joilla voi tavoitella korkeita sarjasijoituksia. Allardyce ei odota, että hänen toivomansa pelaajatyypit saapuvat seuraan vuodenvaihteessa.

”Tiedämme, miten prosessi etenee. On vaikea sanoa, etsinkö ainoastaan jonkin tyyppistä hyökkääjää, koska puhumme pienestä joukosta pelaajia, jotka ovat tarpeeksi hyviä pelaamaan tällä tasolla”, Allardyce sanoo.