Advertisement

Sam Allardycen mielestä videopelien pelaaminen voi auttaa tulevaisuuden managereita

Muun muassa Englannin maajoukkuetta ja Crystal Palacea valmentanut Sam Allardyce uskoo, että FIFAn ja Football Managerin pelaaminen voi auttaa tulevaisuuden managereita. Ajatuksena tämä voi kuulostaa erikoiselta ja erittäin kaukaa haetulta, mutta Allardyce uskoo tämän olevan mahdollista. Allardycen mielestä näitä pelejä pelaavat nuoret joutuvat peleissä yhä enemmän ja enemmän tekemisiin asioiden kanssa, jotka ovat myös oikean managerin työn kannalta oleellisia. Allardyce nostaa esille esimerkiksi pelaajien oston sekä myynnin.

”Missä vaiheessa nähdään ensimmäiset ammattilaistason managerit, jotka ovat oppineet kaupanteon salaisuudet pelaamalla FIFA 16, 17 tai 18?” Allardyce kysyy Talksportissa.

”Katselin juuri lapsenlapseni ostavan ja myyvän pelaajia sarjan kärjessä ja peli opettaa häntä kuinka manageroidaan joukkuetta.”

”Olisi mielenkiintoista nähdä, mihin heidän tietotasonsa riittäisi. Tiedän, että se on hieman kaukaa haettua, mutta ajattelin tuoda asiaa esille, koska puhumme jatkuvasti teknologiasta” Allardyce jatkaa.

Vaikka tämä todellisuudessa onkin aika kaukaa haettua, jotkin joukkueet käyttävät pelien erittäin laajaa pelaajatietokantaa apuna pelaajatarkkailuun ja värväämiseen.

Entinen Rangersin ja Aston Villan manageri Alex McLeish on kertonut aiemmin, kuinka hänen Football Manageria pelaava poikansa oli esitellyt hänelle Lionel Messin potentiaalin jo ennen kuin pelaajasta tuli todellinen tähti Barcelonassa. Tietojen mukaan McLeish ei ollut tuolloin kuunnellut poikansa neuvoja ja on jälkikäteen katunut asiaa.