Advertisement

Siitoikkuna umpeutunut, mutta huhut Liverpool-pelaajan ympärillä eivät tunnu laantuvan

Kausi on käynnistynyt ja kesän siirtoikkuna on ollut jo kuukauden verran sulkeutuneena. Philippe Coutinho on pelannut pelejä säännöllisesti Liverpoolissa, mutta huhut pelaajan ympärillä eivät tästäkään huolimatta ota laantuakseen. Huhujen mukaan kesällä vahvasti Barcelonaan matkalla ollut Coutinho on yhä edelleen katalonialaisseuran tähtäimessä.

”Olemme valmiita hankkimaan tammikuussa Coutinhon tai kenet tahansa pelaajan, jonka tekninen henkilöstömme kokee tarpeelliseksi” Barcelonan toimitusjohtaja Oscar Crau lupaa.

Barcelona teki Coutinhosta kesällä konkreettisia tarjouksia, joista Liverpool hylkäsi jokaisen. Barcelonan johtaja Alber Soler paljasti, että Liverpool olisi halunnut Coutinhosta 200 miljoonaa euroa, joka on vain hieman alle Neymarista maksettu siirtoennätys.

Barcelona kuitenkin luopui kesällä Coutinhon tavoittelusta. Syyksi on nyt kerrottu Liverpoolin myöntyminen pelaajan myyntiin tammikussa, mikäli Coutinho pelaa kuluvan kalenterivuoden loppuun Anfieldillä. Barcelona käänsi tuolloin katseensa Dortmundin Ousmane Dembeleen, jonka se hankki seuraansa 105 miljoonalla punnalla. Dembele kuitenkin loukkaantui toisessa La Liga ottelussaan.

Barcelona on yhä brasilialaisen kintereillä, mutta sen täytyy myydä ensin pelaajia rahoittaakseen Coutinhon hankinnan.

”Meidän täytyy unohtaa Neymarista saatu summa. Meille jäi verojen jälkeen summasta noin 188 miljoonaa euroa. Hankintoihin on jo mennyt 144 miljoonaa euroa.” Crau kertoo.

Liverpool ei varmasti ole halukas luopumaan tähtipelaajastaan tammikuussakaan, mutta pelaajan pitäminen voi muodostua seuralle erittäin hankalaksi. Toisten arvioiden mukaan Coutinho ei ole 200 miljoonan euron arvoinen ja Liverpool olisi hullu hylätessään tuollaisen tarjouksen pelaajasta.