Advertisement

Silvalle ei rangaistusta filmaamisesta

Manchester City voitti lauantaina Burnleyn kotikentällään lukemin 3-0. Cityn maaleista vastasivat Sergio Agüero, Nicolas Otamendi sekä Leroy Sané.

Agüero nousi maalillaan Eric Brookin kanssa tasoihin kaikkien aikojen parhaana Manchester Cityn maalintekijänä. Hänen maalilukemansa Citylle on nyt 177 maalia. Agüeron maali syntyi rangaistuspotkusta. Rangaistuspotkuun johtanut tilanne aiheutti paljon keskustelua. Cityn Bernardo Silva sekä Burnleyn maalivahti Nick Pope tavoittelivat samaa palloa, Silva kaatui ja ottelun erotuomari Roger East määräsi pallon pilkulle. Tilanteessa oli videokuvan perusteella hyvin pieni kontakti. Burnleyn manageri Sean Dychen Silvan kaatuminen sai puhumaan huolistaan jalkapallon moraalia koskien.

”Tarkoitan tätä vilpittömästi: jos lapsesi huijaisi matematiikan kokeessa, et sanoisi ’hyvin tehty’. Sanoisit ’mitä sinä oikein teet?’. Menisit koululle ja pahoittelisit ja sanoisit että hänen täytyy tehdä koe uudestaan”, Dyche kommentoi The Telegraphin mukaan. ”Mutta oudosti jalkapallossa se on melkein kuin ’hyvä poika’. Mielestäni se on hyvin outoa. Vahinkoheittäytyminen, kuten sanotaan, sitä tapahtuu. Liigassa niitä on liian monta ollakseen kaikki vahinkoja. Olen huolissani jalkapallon moraalisista arvoista.”

Dyche myönsi kuitenkin, että tuomarille tilanne oli haastava.

”Tämän päivän tilanne oli vaikea, se oli aivan rajoilla mutta en silti halua hänen heittäytyvän maahan tuolla tavoin.”

Dychen mielipidettä tärkeämpi on kuitenkin arvio Englannin jalkapalloliiton raadilta, joka kokoontuu päättämään, onko filmaustilanteet jälkikäteen annettavan rangaistuksen arvoisia. Raadin mukaan Silva ei ole syyllistynyt filmaukseen, joten hänelle ei ole tiedossa lisärangaistusta.

Raadin jälkikäteen määräämät rangaistukset ovat tälle kaudelle tullut uusi asia Englannin jalkapallossa. Säännön mukaan tapauksesta pitää olla huomattavat ja selkeät todisteet, että jälkikäteen voidaan antaa rangaistus. Rangaistuksia voidaan jakaa vain tilanteista, jotka ovat johtaneet rangaistuspotkuun tai rikkoneen pelaajan ulosajoon.

Viime viikolla Kakkosliigassa pelaavan Carlisle Unitedin hyökkääjä Shaun Milleristä tuli ensimmäinen pelaaja, jonka raati katsoi syyllistyneen filmaamiseen. Hänelle annettiin jälkikäteen kahden ottelun mittainen pelikielto. Yksikään Valioliiga-pelaaja ei ole vielä raadilta rangaistusta saanut.