Advertisement

Swansea keskittyy putoamistaisteluun cupin kustannuksella

Englannin Valioliigassa yhtäjaksoisesti kaudesta 2011-12 asti pelannut walesilaisseura Swansea City saattaa tällä kaudella olla lähempänä putoamista kuin kertaakaan aiemmin. Kun Valioliigaa on jäljellä viisitoista kierrosta, Swansea on sarjataulukon viimeisenä 17 pisteellään. Matkaa pois putoajan paikoilta on tällä hetkellä neljä pistettä. Swansean huonoin sarjasijoitus kauden päätteeksi Valioliigassa on viime kauden 15. sija.

Swansean seuraava ottelu ei ole kuitenkaan Valioliigaa, vaan FA Cupia. Kolmannen kierroksen ottelun sarjatasoa alempana pelaavaa Wolverhampton Wanderersia vastaan päätyttyä maalittomaan tasapeliin pelataan huomenna uusintaottelu Swansean kotikentällä.

Kaikkein tärkein prioriteetti Swansealle on kuitenkin Valioliigasta putoamisen välttäminen. Manageri Carlos Carvalhalin mukaan huomisessa ottelussa saatetaan tästä syystä nähdä lepuutuksia ja kentällä pelaajia, jotka eivät aiemmin tällä kaudella ole paljon osaamistaan päässeet näyttämään.

”Kyllä, teen niin. Aivan varmasti teen muutoksia. Meidän tärkein kilpailumme on Valioliiga”, Carvalhal sanoi Sky Sportsin mukaan. ”Me kunnioitamme cupia, me kunnioitamme Wolvesia, mutta meidän täytyy peluuttaa pelaajia jotka ovat palaamassa loukkaantumisista. Meidän täytyy nähdä heitä ja antaa myös heille mahdollisuus pelata, joten on luonnollista että teemme muutoksia keskiviikolle.”

Carvalhal on ollut Swansean managerina alle kuukauden, joten on ymmärrettävää, että hän haluaa käyttää tämän tilaisuuden arvioidakseen useampien pelaajien suorituskykyä kilpailullisissa otteluissa.

”Tarkkailemme pelaajiamme joka päivä ja meillä on selkeä idea mitä haluamme joukkueelta. Tämä on normaalia. Yritämme nähdä kaikkia pelaajiamme ja antaa kaikille mahdollisuus pelata ja myöskin kehittää heitä.”

Swansea ei ole selvinnyt FA Cupissa ohi viidennen kierroksen sitten vuoden 1964 jolloin joukkue pelasi välierissä. Historian menestyksen tuomaa painolastia ei Carvalhalilla cupin suhteen siis myöskään ole.