Advertisement

Swansean sekava manageriruletti pyörii jälleen – Clementille potkut vain vajaan vuoden jälkeen

Swansea antoi eilen potkut managerilleen Paul Clementille. Potkut eivät sinänsä tulleet suurena yllätyksenä, sillä walesilaisjoukkue on Valioliigassa tällä hetkellä viimeisenä. Joukkue on onnistunut keräämään 18 pelaamassaan ottelussa vain 12 pistettä. Ero putoamisviivaan on tosin vain neljä pistettä, joka kertoo paljon sarjan tämän hetken tasaisuudesta.

Clement ehti toimia seuran managerina vain hieman vajaan vuoden. Hän on peräti kolmas valmentaja sitten 2016-17 kauden. Viime kauden seuran managerina aloitti yhdysvaltalainen Bob Bradley. Bradleyn tilalle seuraan tuli kokenut Francesco Guidolin, joka sai myöskin väistyä seuran valmennustehtävistä hyvin nopeasti. Clement seurasi Guidolinia ja onnistui nostamaan seuran putoajan paikalta aina sijalle 15. saakka. Tällä kaudella joukkueen heikot esitykset olivat kuitenkin seurajohdolle liikaa.

Seuran puheenjohtaja Huh Jenkins kertoo, että managerin erottaminen puolessa välissä kautta oli viimeinen asia, jonka he halusivat tehdä. Jenkins koki kuitenkin, ettei heillä ollut muuta vaihtoehtoa.

”Meistä tuntui, ettemme voi odottaa enää pidempään. Meidän täytyi saada muutos, jotta meillä olisi parhaat mahdollisuudet tilanteen parantamiseen”, Jenkins kertoi BBC:lle.

Seura ilmoitti myös, että apulaismanagerit Nigel Gibbs sekä Karl Halabi ovat myös lähteneet seurasta. Jenkins kertoi seuran ilmoittavan 24 tunnin sisällä tulevista valmentaja-asioista.