Advertisement

Tähtipelaaja rehellisenä Evertonin tilanteesta: ”Ei turhan hyvältä näytä”

Evertonilla ei tällä hetkellä hyvin pyyhi. Viime ottelussa Toffees hävisi Manchester Unitedille Old Traffordilla peräti 4-0. Kyseessä oli jo Evertonin kuudes voitoton ottelu putkeen.

Evertoniin täksi kaudeksi Swanseasta siirtynyt Gylfi Sigurdsson on puhunut joukkueensa tämähetkisestä tilasta seuransa nettisivuilla.

”Monet meistä ovat olleet tämänkaltaisessa tilanteessa ennenkin. Tilanne ei turhan hyvältä näytä tällä hetkellä, mutta tiedän meidän pystyvän kääntämään sen”, islantilainen keskikenttämies sanoi tunnustaen Evertonin tilanteen vakavuuden, ja samalla luoden uskoen joukkueeseensa ja manageriinsa Ronald Koemaniin.

Koeman on saanut kritiikkiä Evertonin surkeista tuloksista viime otteluissa. ManU-tappion lisäksi Toffees on viimeisen parin viikon aikana hävinnyt kotona Tottenhamille 3-0 ja vieraissa Eurooppa-liigassa italialaisjoukkue Atalantalle samoin 3-0.

Ihan vielä Koemania ei olla Toffees-luotsin pallilta pois potkimassa, vaikka Valioliigaseurojen johtajien ja kannattajien kärsivällisyys onkin managerien suhteen nykyään välillä käsittämättömän lyhyttä.

Jotkut ovat kuitenkin alkaneet jo spekuloimaan, kuka saattaisi korvat Koemanin, mikäli hollantilainen joskus lähitulevaisuudessa kenkää saisi. Maailman huippumanagereista vapailla markkinoilla on tällä hetkellä ainakin entinen Barcelona-koutsi Luis Enrique, samoin kuin entinen ManU-valmentaja Louis van Gaal.

Molemmat herroista olisivat Evertonille erittäin nimekkäitä kaappauksia, ja erityisesti Barcan tripla- ja tuplamestaruuksiin valmentanu Enrique olisi varmasti Toffees-fanien mieleen. Louis van Gaalilla on ikää mittarissa jo 66 vuotta, mutta toisaalta, onhan tuore Crystal Palace -manageri Roy Hodgsonkin jo 70-vuotias.

Näitä spekulaatioita miettiessä täytyy kuitenkin laittaa jäitä hattuun. Koeman ei vielä ole lähdössä minnekään, ja vaikka olisikin olis Enriquen tai van Gaalin kaltaisten huippunimien Goodison Parkille saaminen kaukana itsestäänselvästä.

Evertonilla on ollut vaikea alkukausi niin loukkaantumisten kuin vastustajien puolesta, ja seurajohto antaa varmasti vielä aikaa liverpoolilaiset viime kaudella seitsemmäneksi ja Eurooppa-liigaan luotsanneelle Koemanille.