Advertisement

Todellinen kuuden pisteen ottelu – United isännöi Cityä Manchesterin derbyssä

Sunnuntai-illan huippukamppailussa Manchester United isännöi paikallisvastustaja Manchester Cityä. Sarjakärjessä olevalla Cityllä on otteluun lähdettäessä kahdeksan pisteen etumatka sarjassa toisena olevaan Unitediin, joten kyseessä on todellinen ”kuuden pisteen”-ottelu.

Ottelua edeltäneellä viikolla molempien joukkueiden managerit ovat vuorotellen pelanneet mediapeliä, ja viimeisimpänä Unitedin manageri Jose Mourinho kritisoi Cityn pelaajia siitä, että joukkueen pelaajat, etenkin Raheem Sterling, kaatuvat pienestä tuulenvireestä.

Ottelun kulku on jo ennakkoon selvä. Kotiottelusta huolimatta United tulee mitä todennäköisimmin pelaamaan viiden puolustuslinjalla, ja puolustamaan tiiviisti oman maalinsa edustaa. City tulee ottamaan ottelussa noin 70% pallonhallinan, ja vyöryttämään vaarallisia hyökkäyksiä jatkuvalla tahdilla. Tapa, jolla Manchester Cityn pystyy kaatamaan on vastahyökkäystaktiikka. Se nähtiin jo kuluneen viikon Mestarien liigan ottelussa Ukrainassa, jossa Shakhtar Donetskin nopeat vastaiskut olivat myrkkyä Citylle. Tuolla taktiikalla pelatessa Mourinhon joukkueella on hyvät mahdollisuudet ottelu voittaa, siitäkin huolimatta, että joukkueen tärkein pelaaja, Paul Pogba, on pelikiellossa ottelusta.

Erityisen tarkkana Unitedin tulee olla kaksikon David SilvaKevin De Bruyne kanssa. Keskikentän pallotaiturit tekevät välillä pallon kanssa mitä lystää, ja molempien peliäly on huimaa luokkaa. Cityn heikko kohta löytyy toppariparista Nicolas OtamendiVincent Kompany. Kummankaan puolustajan jalka ei liiku enää samalla tavoin kuin parhaimpina vuosina ja kaksikolle onkin luvassa vaikeuksia Unitedin vikkeläkinttuisten Marcus Rashfordin ja Anthony Martialin kanssa.

Manchesterissa on satanut lunta koko viikonlopun ja lauantaina oli jo huhuja siitä että ottelu peruttaisiin. Ottelu päästään kuitenkin näillä näkymin pelaamaan normaalisti.

Seuraa heitä:

Ander Herrera (Manchester United)

Espanjalaisella keskikenttäpelaajalla on ollut suuri rooli otteluissa TOP-6 -joukkueita vastaan. Mourinho on aiemmin käyttänyt Herreraa vastustajan ykköspelaajan miesvartiointiin ja samaa on odotettavissa tänään. Herreran ollessa avauksessa hän pimentänee joko David Silvan tai Kevin De Bruynen, tai ainakin pyrkii pimentämään.

Ederson (Manchester City)

Brasilialaisvahti on ollut alkukaudella hyvä, muttei ole joutunut vielä todelliseen testiin kertaakaan. Ederson tykkää tulla maaliltaan paljon vastaan, joka kostautui mm. keskiviikon Shakhtar pelissä nololla tavalla. Edersonin seikkailuihin ei derbyssä Cityllä ole varaa, joten brassivahdin täytyy pelata hieman maltillisemmin.

Kotijoukkueelta sivussa ottelusta varmuudella ovat puolustaja Eric Bailly ja keskikenttämiehet Michael Carrick ja Paul Pogba. Vierasjoukkue Cityltä poissaovat puolustajat John Stones ja Benjamin Mendy. Manchesterin derby käynnistyy tänään kello 18.30 Suomen aikaa. Karkaako City jo tavoittamattoman tuntuiseen 11 pisteen päähän Unitedista, vai jatkuuko Manchester Unitedin hurja 40 ottelun tappioton kotiputki, se selviää myöhemmin illalla!