Advertisement

Tottenham teki uskomattoman nousun Juventuksen vieraana

Tottenham matkusti Mestarien liigassa Torinoon Juventuksen vieraaksi. Ennakkoon erittäin mielenkiintoinen ottelupari oli juuri sitä myös kentällä. Juventuksella olisi ollut loistava mahdollisuus taputella ottelupari pakettiin hyvin nopeasti, mutta Tottenham oli asiasta eri mieltä. Toki Juventuksella oli oma osansa myös tässä.

Juventus sai otteluun todella räjähtävän lähdön, kun se onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran jo toisella peliminuutilla. Gonzalo Higuain oli unohdettu täysin vapaaksi rangaistusalueen sisälle ja argentiinalaisen viimeistely oli maailmanluokkaa. Yhdeksännellä minuutilla Tottenhamin verkko heilui jälleen. Sama mies osui toistamiseen, tällä kertaa rangaistuspotkusta. Ben Davies jyräsi Federico Bernardeschin kuudentoista alueen etukulmassa. Davies meni tilanteeseen rajulla voimalla, muttei luultavasti nähnyt Bernerdeschia, joka tuli tilanteeseen voimalla ja oli pallossa ensimmäisenä.

Tässä vaiheessa Tottenham näytti lyödyltä, sillä maalien lisäksi se oli jäljessä kaikessa kentällä. Harry Kane yritti todella tökeröllä tavalla kalastella joukkueelleen rangaistuspotkua, mutta ottelun erotuomarina toiminut Felix Brych oli onneksi hereillä tilanteessa. Higuainilla oli loistava paikka viedä Juventus kolmen maalin karkumatkalle, mutta kova laukaus suuntautui ohi maalin. Tottenham kasasi kuitenkin itsensä askel askeleelta ja sai ottelurytmistä koko ajan paremmin kiinni. Kane toi joukkueensa peliin mukaan 35. peliminuutin kavennusmaalilla. Maali oli loistava osoitus siitä, mihin englantilainen pystyy, kun hän keskittyy uimahyppyjen sijaan pelaamiseen.

Juventukselle tarjottiin ensimmäisen puoliajan lisäajalla hyvä mahdollisuus kolmanteen maaliin, kun Serge Aurier kaatoi rangaistusalueella täysin turhalla taklauksella Douglas Costan. Higuain asettui laukomaan rangaistuslaukausta, mutta tällä kertaa kova laukaus suuntautui ylärimaan. Tottenhamin maalivahti Hugo Lloris oli ilmeisen perillä mitä oli tulossa, sillä maalivahti keskittyi torjumaan keskelle tulleen laukauksen, eikä heittäytynyt kumpaakaan kulmaan tilanteessa.

71. peliminuutilla Christian Eriksen laukoi vapaapotkusta 2-2 tasoitusmaalin, joka jäi myös ottelun lopputulokseksi. Maali meni luvattoman helposti ohi Juventuksen maalilla toimineen konkarin Gianluigi Buffonin. Tottenham sai nousunsa myötä otteluparista henkisen yliotteen, sillä Juventusta vastaan maalin tekeminen Torinossa on erittäin vaikeaa. Tottenham nousi tasoihin täydellisestä sillasta ja pääsee kahden vierasmaalin turvin Wembleylle tasatilanteesta. Varmaa on se, että myös tuosta ottelusta on tulossa loistava.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@Vaihtopenkkicom