Advertisement

Tottenhamin palkkarakenne aiheuttaa levottomuutta joukkueen sisällä – ”voisi tienata neljä kertaa enemmän”

Danny Rose avautui torstaina muun muassa Tottenhamin passiivisuudesta pelaajamarkkinoilla, ja varsinkin seuran palkkarakenteesta. Nyt seuran puheenjohtajalla, Daniel Levyllä (kuvassa) on kiperiä kysymyksiä vastattavana.

Pitkästä loukkaantumisesta kärsinyt Rose avautui The Sunin haastattelussa suorasanaisesti kaikesta häntä vaivaavista ongelmista Tottenham Hotspurin seurassa, ja sai sen myötä suuren mediakohun aikaiseksi. Rosea leimattiin niin epäammattimaiseksi kuin kiittämättömäksi, mutta oliko Rosella kaikki syyt purkautumiseensa?

Rose, joka tänä päivänä tienaa noin 65 000 puntaa viikossa, ei ole tyytyväinen palkkaansa, ja on omien sanojensa mukaan paljon suuremman summan väärti. Rose ei tosin valittanut ainoastaan omasta palkastaan, vaan paljasti myös muiden Tottenhamissa pelaavien, Valioliigan huipputaitajiin kuuluvien, tienaavan toisten joukkueiden huippupelaajiin verrattuna merkillisen vähän.

The Telegraph kertoo, PFA:n Vuoden Nuori Pelaaja -palkinnon pokanneen Dele Allin allekirjoittaneen kuuden vuoden sopimuksen viime syyskuussa, jonka aikana keskikenttätaituri tienaa noin 50 000 puntaa viikossa. Lehden mukaan Alli voisi kevyesti tienata vähintään neljä kertaa enemmän. Muita esimerkkejä löytyy Eric Dieristä, jonka viikkosaanti olisi kaksinkertaistunut, jos Tottenham olisi suostunut kesällä Manchester Unitedin ehdottamaan siirtoon, kuin myös Christian Eriksenistä, jonka viikkopalkka pyörii 75 000 punnan rajoilla.

Harry Kane (vas.) ja Hugo Lloris (oik.) nostavat Tottenhamin suurinta viikkopalkkaa. Kuva: Alloverpress.fi

Tottenhamin parhaiten palkatut pelaajat ovat maalivahti Hugo Lloris sekä viime kauden Valioliigan maalipörssin voittanut Harry Kane. Tietojen mukaan molempien viikkopalkat pyörivät noin 100 000 punnan tienoilla. Kyseisten pelaajien viikkopalkat kuulostavat tavallisen kaduntallaajan korviin jo itsessään järkyttävän massiivisilta, mutta kun sopimuksia verrataan Mirrorin tiedottamaan, Arsenalin Alexis Sanchezille tarjottuun 300 000 punnan viikkopalkkaan, kontrasti on hyvin selkeä.

Asiaa ei myöskään auta, että pienempien seurojen, kuten West Hamin ja Crystal Palacen parhaiten palkatut pelaajat nostavat The Telegraphin mukaan suurempaa viikkopalkkaa, kuin aiemmin mainittu Kane tai Lloris. TalkSPORT:in mukaan West Hamin tuore hankinta Javier Hernandez tienaa noin 140 000 puntaa viikossa, kun Crystal Palacen hyökkääjä Christian Bentekestä maksetaan 120 000 puntaa viikossa.

Nyt oletetaan Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levyn olevan kriisin partaalla, sillä monet joukkueen tähtipelaajista ovat kyseenalaistaneet Rosen osoittamia vääryyksiä, ja yhtynyt Rosen väitteeseen, jonka mukaan pelaajat ovat aliarvostettuja seuran sisällä.