Advertisement

Valioliigajoukkueet jatkoon FA Cupin uusintaotteluista – myös Manchester Cityn vastustaja selvisi

Tiistaina pelattiin FA Cupin kolmannen kierroksen uusintaotteluita. Valioliigajoukkueista Leicester isännöi kotonaan Ykkösliigassa pelaavaa Fleetwoodia ja West Ham sai vieraaksi niin ikään Ykkösliigassa pelaavan Shewsburyn. Kummassakin otteluparissa ensimmäinen peli päättyi maalittomaan tasapeliin.

Leicester oli Fleetwoodin vieraana reilu viikko takaperin erittäin pahoissa vaikeuksissa ja joukkueen selviytyminen uusintaotteluun oli onnekas.

Kotipelissään Leicester ei antanut kuitenkaan mitään saumaa kaksi sarjaporrasta alempana pelaavalle Fleetwoodille, vaan nappasi rutiininomaisen 2-0 -kotivoiton. Kotijoukkueen suuri sankari oli vähäiselle peliajalle viime aikoina jäänyt Kelechi Iheanacho, joka viimeisteli ottelun molemmat maalit.

Leicesterin tavoin myös West Hamilla oli onnea, että joukkueen taival FA Cupissa jatkui uusintaottelun myötä. Shewsbury oli selvästi niskanpäällä joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta maalinteossa se ei onnistunut lukuisista paikoista huolimatta.

Shewsbury osoittautui vaikeaksi vastustajaksi myös uusintaottelussa, sillä West Ham joutui pelaamaan voittonsa eteen täydet 120 minuuttia. Ottelu eteni West Hamin suvereenista hallinnasta huolimatta siis aina jatkoajalle asti, jossa kotijoukkueen sankariksi nousi ammattilaisuran ensimmäisellä maalillaan puolustaja Reece Burke.

Tiistai-illan muissa FA Cupin 3.kierroksen uusintaotteluissa Cardiff kaatoi vieraskentällä Mansfieldin lukemin 4-1, Sheffield Wednesday voitti kotonaan Carlislen 2-0, ja Reading jyräsi Stevenagen kotiottelussaan 3-0-lukemin.

FA Cupin 4.kierroksella Leicester matkustaa Peterboroughin vieraaksi. West Ham puolestaan kohtaa vieraskentällä joko Bournemouthin tai Wiganin. Tuon otteluparin voittaja selviää keskiviikkona, jolloin Wigan isännöi Bournemouthia. Cardiff saa puolestaan pahimman mahdollisen vastustajan, kun Valioliigaa johtava Manchester City matkustaa walesilaisten kotikentälle.