Advertisement

Valioliigakauden kuudennet manageripotkut häämöttävät!

Valioliigassa on tällä kaudella nähty jo viidet manageripotkut, vaikka alle kolmannes on kaudesta vasta pelattu. Ovet ovat käyneet siis tiuhaa tahtia, ja nyt jo kauden kuudennet potkut ovat erittäin lähellä.

Walesilaisjoukkue Swansean alkukausi on ollut surkea, ja joukkue majailee Valioliigassa toiseksi viimeisenä, eli sijalla 19. Swansean suurin ongelma alkukaudella on ollut maalinteko. Paul Clementin valmentama joukkue on onnistunut maalinteossa vain seitsemän kertaa tämän kauden 12 valioliigaottelussa. Näistäkin maaleista neljä on viimeistellyt Chelseasta lainattu Tammy Abraham, joten maaleja joukkueen omiltakin pelaajilta olisi lupa odottaa.

Swansea on hävinnyt liigassa nyt neljä ottelua perätysten, eikä seuran omistajat varmasti katso enää läpi sormien, mikäli joukkue vielä viidennen perättäisen tappion kärsii. Paul Clementin aika Swansean peräsimessä tulee päätökseen ensi viikolla, ellei joukkue pysty kotikentällään Bournemouthia voittamaan viikonloppuna.

Clement uskoo kuitenkin itse edelleen siihen, että hän saa joukkueen pelin raiteilleen. Samalla mies kuitenkin tiedostaa sen, että seurajohto saattaa tehdä valmentajanvaihdoksen hetkenä minä hyvänsä.

– Olenko huolissani peliesityksistä? Tietysti. Olisi tyhmää, jos en olisi. Olen huolissani suoritustasosta, sarjasijoituksesta ja siitä, kuinka vähän maaleja olemme tehneet. Nämä kaikki ovat asioita, joiden kanssa minun on tehtävä töitä, Clement kommentoi.

Clement on seurajohdolle kiitollinen siitä, että he ovat tukeneet häntä, vaikka joukkueen menestys on ollut heikkoa.

– Mutta jos he lopulta päätyvät siihen ajatukseen, että joku muu saisi tästä joukkueesta ja näistä pelaajista enemmän irti kuin minä, niin se on heidän oikeutensa. En epäile omia kykyjäni tai näiden pelaajien kykyä, ja yhdessä meidän on tehtävä töitä päästäksemme näiden vaikeiden aikojen läpi.

Clementin ”tulos tai ulos”-ottelu Bournemouthia vastaan pelataan lauantaina kello 17 alkaen.