Advertisement

Valioliigan elokuun manageri on David Wagner

Valioliigan erinomaisesti aloittaneen nousijajoukkue Huddersfield Townin manageri David Wagner on valittu elokuun Valioliigan kuukauden manageriksi. Sekä Saksan että Yhdysvaltojen passit omaava Wagner on johdattanut Huddersfieldin Valioliigassa kolmanneksi keräten seitsemän pistettä yhdeksästä mahdollisesta. Edellä ovat ainoastaan jättiseurat Manchester United ja Liverpool.

Wagnerin aikakausi Huddersfieldissä on alkanut muutenkin voitokkaasti. Hän otti ohjat marraskuussa 2015, eli viime kausi oli ensimmäinen kokonainen kausi Huddersfieldin peräsimessä. Se päättyi Huddersfieldin historian ensimmäiseen nousuun Valioliigaan.

Huddersfield ei ole neitsytkaudellaan liiemmin päätynyt kokeneempia kumartelemaan. Kauden avausottelussa kaatui vieraissa Crystal Palace komeasti 0-3. Seuran historian ensimmäinen kotiottelu Valioliigassa päättyi 1-0 -voittoon toisesta nousijajoukkueesta Newcastlesta. Ennen maaottelutaukoa joukkue pelasi vielä kotonaan maalittoman tasapelin Southamptonin kanssa. Seuraavaksi Huddersfield matkustaa maanantaina heikosti kauden aloittaneen West Hamin vieraaksi. Mikäli joukkue onnistuisi pitämään taas maalinsa puhtaana, tulisi siitä Valioliigan historian ensimmäinen neljällä nollapelillä aloittanut uusi joukkue.

Palkinto jaettiin asiantuntijoista koostetun paneelin ja yleisön yhdistetyn äänestyksen perusteella. Wagner päätyi voittajaksi muiden kärkinimien ollessa Manchester Cityn Pep Guardiola, West Bromwich Albionin Tony Pulis, Liverpoolin Jürgen Klopp sekä Manchester Unitedin José Mourinho.

Tämä oli Wagnerin ensimmäinen kuukausi Valioliiga-managerina, joten palkintokin on hänelle luonnollisesti ensimmäinen. Hän on toinen palkinnon voittanut saksalainen. Jürgen Klopp voitti palkinnon syyskuussa 2016.

Huddersfieldin seuraava ottelu Valioliigassa on maanantaina pelattava vieraspeli West Ham Unitedia vastaan kello 22.00 Suomen aikaa.