Advertisement

Valioliigan kuukauden pelaaja on tässä!

Englannin pelaajayhdistys PFA (Players’ Football Association) on valinnut marraskuun parhaaksi valioliigapelaajaksi Liverpoolin Mohamed ”Mo” Salah’n. Aivan huikean kauden tähän asti pelannut 25-vuotias egyptiläinen iski marraskuun aikana kuudessa pelissä peräti kahdeksan maalia. Hänestä tuli saman kuun aikana tämän valioliigakauden ensimmäinen 10 maalia tehnyt pelaaja.

Nyt maalimääränsä jo kahteentoista kasvattaneella Valioliigan maalipörssin johtajalla meni 10 maaliin vain 13 ottelua, joka vastaa Daniel Sturridgen tekemää seuraennätystä vuodelta 2013. Egyptiläinen on yhdessä joukkuekaverinsa Sturridgen kanssa nopeiten 10 valioliigamaaliin Reds-paidassa päässyt pelaaja.

Kaiken kaikkiaan Salah on häikäisevällä debyyttikaudellaan Liverpoolissa tehnyt 17 maalia 22 ottelussa.

Salah voitti PFA:n äänestyksessä marraskuussa myös upeasti pelanneet Manchester Cityn Kevin de Bruynen, Chelsean Eden Hazardin, Watfordin Richarlisonin, Stoke Cityn Xherdan Shaqirin ja Manchester Unitedin Ashley Youngin.

Salah’n onnistumiset auttoivat Liverpoolin hienoihin tuloksiin. Reds voitti marraskuussa kolme liigapeliä neljästä (West Hamia, Southamptonia ja Stokea vastaan), ja pelasi tasan hallitsevan mestarin Chelsean kanssa Anfieldilla. Salah maalasi jokaisessa ottelussa – West Hamia, Southamptonia ja Stokea vastaan peräti kahdesti.

PFA:n palkinto Salah’lle heijastaa miehen mahtavaa syksyä 2017. Hänet on palkittu Liverpoolin parhaana pelaajana kahtena kolmesta ensimmäisestään seurassa, ja on todennäköinen voittaja myös marraskuun osalta. Lisäksi egyptiläinen oli kotimaansa suuri sankari lokakuussa, kun hän vei Egyptin lisäajan maalillaan MM-kisoihin ensimmäistä kertaa 28 vuoteen.

Salah siirtyi Liverpooliin viime kesänä 35 miljoonalla eurolla AS Romasta. Valioliiga oli hänelle kuitenkin jo entuudestaan tuttu egyptiläisen pelattua Chelseassa vuoden, talvesta 2014 talveen 2015. Salah jatkoi Bluesin sopimuspelaajana aina kesään 2016 saakka, mutta vietti viimeisen puolitoistavuotisensa lainalla Italiassa, ensin Fiorentinassa ja sitten Romassa.

Chelsea-leirissä Fulham Roadilla todennäköisesti sadatellaankin, millaisen helmen seura päästi Salah’ssa menemään.