Advertisement

Valioliigasta tuttu manageri Leicesterin peräsimeen

Kaudella 2015–16 jalkapallon Englannin valioliigamestaruuden sensaatiomaisesti voittaneen Leicesterin uusi päävalmentaja on ranskalainen Claude Puel. Hän seuraa tehtävässä viime viikolla potkut saanutta Craig Shakespearea. Leicesterin manageri on viime aikoina vaihtunut tiuhaan, sillä Puel on jo kolmas manageri vajaan vuoden sisällä.

56-vuotias Puel toimi viime kaudella Southamptonin päävalmentajana, mutta sai viime kauden päätyttyä kenkää. Southampton oli viime kaudella Valioliigas kahdeksas ja eteni Liigacupin finaaliin, jossa Manchester United oli lopulta parempi 3-2. Kausi oli siis varsin kohtuullinen, mutts Southamptonin tehottomuus ja passiivinen pelityyli ei miellyttänyt kannattajia eikä lopulta seurajohtoakaan.

Ennen sotonin manageroimista Puel oli valmentanut vain kotimaassaan. Hänen ensimmäinen pestinsä valmentajana oli Monacossa, jossa hän viihtyi pelaajana ja managerina yhteensä 24 vuotta. Lisäksi Puel on valmentanut Lilleä, Lyonia ja Nicea.

Puelin sopimus Leicesterissä kattaa kuluvan kauden lisäksi kaksi seuraavaa kautta. Voitokkaasti kahdessa viime pelissä Leicesteriä manageroinut Michael Appleton palaa apuvalmentajan tehtäviinsä.

Puelin ensimmäinen ottelu Leicesterin managerina on sunnuntaina Evertonia vastaan. Sunnuntain vastustaja Everton erotti aiemmin tällä viikolla managerinsa Ronald Koemanin tehtävästään. Everton etsii yhä uutta manageria joukkueeseen.