Valmentajan syöpä siivitti Sevillan uskomattomaan nousuun

Sevillan ja Liverpoolin kohtaaminen oli uskomattoman nautittavaa jalkapalloviihdettä paitsi mahdollisesti Liverpoolin kannattajien keskuudessa. Ottelu päättyi lopulta 3-3 tasatulokseen. Liverpool oli mennyt jo puolen tunnin kohdilla 0-3 johtoon. Sevilla tuli toisella puoliajalla täynnä taistelutahtoa ja väkevän esityksen jälkeen pakottivat vierasjoukkueen taipumaan tasapeliin. Mistä kotijoukkueen täydellinen muodonmuutos puoliajalla johtui?

Ottelun erätauolla seuran managerina toimiva Eduardo Berizzo oli lehtitietojen mukaan kertonut pelaajille sairastavansa eturauhassyöpää, joka johti pelaajien halukkuuteen kääntää ottelu valmentajalleen. Seuran tiedotti managerin tilanteesta virallisesti tänään keskiviikkona.

”Sevilla FC:n lääkärit ovat kertoneen, että seuran ykkösjoukkueen managerilla Eduardo Berizzolla on diagnosoitu kasvain eturauhasessa.” Seura kertoo tiedotteessaan.

”Jatkotutkimukset antavat meille mahdollisuuden selvittää, miten jatkamme eteenpäin hoitojen kanssa.” Tiedotteessa jatketaan.

Pelaajat halusivat pelata toisella puolella managerilleen, kuultuaan tämän vakavasta sairastumisesta.

”Meidän täytyi tulla toisenlaisella asenteella toiselle puoliajalle kannattajiemme ja managerimme vuoksi. Hän sai meidän pelaamaan tällä tavalla,” kertoi joukkueen argentiinalainen tähtipelaaja Ever Banega, joka oli itse toisella puoliajalla Sevillan nousun arkkitehti millintarkkojen syöttöjensä ansioista.

Tasapelin ansiosta lohkossa E on kaikki vielä avoinna, sillä Liverpool johtaa lohkoa kahdeksalla pisteellä. Toisena on Sevilla pisteen perässä ja kaksi pistettä Sevillan perässä on Spartak Moskova. Viimeisellä kierroksella Liverpool kohtaa kotonaan Spartakin ja Sevilla vieraissa Mariborin. Jatkopaikka on täysin sekä Liverpoolin että Sevillan omissa käsissä. Jännitettävää etenkin Liverpoolilla riittää silti viimeiselle kierrokselle, sillä Spartak on kaikkea muuta kuin huono joukkue.