Advertisement

Van Der Sar muistelee Moskovan Mestarien liiga finaalia – ”Tiesin minne Anelka vetää”

Hollantilaismaalivahti Edwin Van Der Sar hyppää oikeaan kulmaan ja torjuu Nicholas Anelkan laukoman rangaistuspotkun, Manchester United aloittaa voitonjuhlat Moskovan illassa. Manchesterilaiset ovat juuri voittaneet kauden 2007-2008 Mestarien liigan finaalissa rangaistuspotkujen jälkeen lontoolaisen Chelsean sateisella Luzhniki stadiumilla. Lähes kymmenen vuoden jälkeen nykyinen Ajaxin toimitusjohtaja, entinen Manchester Unitedin maalivahti palaa tuon illan tapahtumiin marraskuun 2017 FourFourTwo -lehdessä, ja paljastaa tehneensä laajaa tutkimusta ennen finaalia, mahdollista rangaistuspotkukilpailua varten.

– Muistan, että opiskelin paljon Chelsean rangaistuspotkuja DVD:ltä ennen peliä. Muistan analysoineeni muunmuassa Frank Lampardin rangaistuspotkuja varmaan 40 kertaa minne hän oli aiemmin laukonut. Olin tehnyt paljon muistiinpanoja eri laukojista, ja huomasin, että Nicholas Anelka laukoo lähes aina maalivahdista katsottuna oikealle.

– Myöhemmin kuulin, että Chelsea oli myös tehnyt ”kotiläksynsä” ja ottanut selvää, että aavistin usein oikealle puolelle. Joten luulen, että heidän käskettiin ampua vasemmalle, kuten kaikki muut tekivätkin paitsi Anelka. Odotin Anelkan laukovan oikealle, ja onneksi hän myös laukoi sinne, hollantilaismaalivahti muistelee.

Mestarien liigan voitto oli Van Der Sarille uran toinen. Ensimmäinen oli tullut kaudelta 1994-1995, jolloin Ajax kukisti Viennassa pelatussa finaalissa AC Milanin lukemin 1-0.

Hollantilainen totesi Moskovan voiton olleen uransa kohokohta.

– Kun olin torjunut Anelkan rangaistuspotkun, minusta tuntui siltä, että olin irrallaan maasta muutaman sekunnin ajan.

– En usko, että koen enää koskaan yhtä eksaattista hetkeä kuin silloin, kun tajusin, että olimme juuri voittaneet Mestarien liigan finaalin ja huomasin kaikkien joukkuetoverieni juoksevan minua kohti. Se oli koko urani kohokohta, Van Der Sar hehkuttaa.