Advertisement

Van Dijk palannut Southamptonin harjoituksiin

Yksi kesän kiihkeimmistä siirtosaagoista päättyi pelaajan kannalta hieman ikävästi, kun Southampton kieltäytyi myymästä virallisen siirtoanomuksen esittänyttä keskuspuolustajaansa Virgil van Dijkia. Hollantilainen on ollut Englannin suurimpien seurojen kiikarissa ja vahvimmin miehen perässä olivat Liverpool ja Chelsea. Siirtoikkuna kuitenkin sulkeutui ja Southampton pysyi tiukkana, eikä myynyt van Dijkia mihinkään.

Van Dijk sanoi julkaistussa siirtoanomuksessaan mm. kaipaavansa uusia haasteita, sekä haluavansa jälleen pelata Euroopan seurajoukkuekilpailuissa sekä voittaa pokaaleja. Southampton ei tällä kaudella eurokentillä pelaa ja mahdollisuuksia pokaaleihin pitävät monet muutkin kuin van Dijk pieninä. Hän koki myös turhautumista koska seura oli julkisesti ilmoittanut, ettei aio myydä häntä. Näin hänen ainoaksi vaihtoehdokseen jäi virallinen siirtopyyntö, eikä sekään osoittautunut tehokkaaksi keinoksi.

Nyt mies on kuitenkin palannut Sky Sportsin mukaan Southamptonin edustusjoukkueen harjoituksiin harjoiteltuaan yksin siirtoikkunan ollessa auki. Siirtohaluista johtuneen poissaolon lisäksi myös nilkkavamma on pitänyt van Dijkin sivussa pitkään. Hän ei ole pelannut Southamptonin paidassa sitten tammikuussa pelatun Leicester-ottelun, jossa hän loukkasi nilkkansa vajaan tunnin pelin jälkeen.

Van Dijk voi mahdollisesti olla mukana jo lauantaina, kun Valioliiga palaa maaottelutauolta ja Southampton kohtaa kotonaan Watfordin kello 17.00 Suomen aikaa. Southamptonin keskuspuolustajien paikoista on luvassa hyvää kilpailua seuran hankittua van Dijkin maajoukkuetoverin Wesley Hoedtin viime kuussa Laziosta. Kaikki Valioliiga-kauden kolme ensimmäistä ottelua Southamptonin keskuspuolustuksessa pelanneet Maya Yoshida ja Jack Stephens tuskin myöskään hevillä suostuvat paikkojaan luovuttamaan.