Advertisement

Van Gaalin mielestä Mourinhon United on tylsempi kuin hänen

Manchester Unitedin edellinen manageri Louis Van Gaal sai väistyä kesken sopimuskautensa Jose Mourinhon tieltä. Hollantilainen ei luonnollisesti ottanut asiaa kovin hyvin, eikä tunnu olevan vieläkään täysin sujut asian suhteen. Unitedin sanottiin pelaavan erittäin tylsää puolustusvoittoista jalkapalloa Van Gaalin alaisuudessa. Hollantilainen on itse sitä mieltä, että nykyinen United pelaa vielä tuostakin tylsempää jalkapalloa Mourinhon alaisuudessa.

”Jos minulta kysytään miten pärjäsin Unitedissa, niin mielestäni viimeinen kausi oli urani kaikkien aikojen paras olosuhteet huomioiden”, Van Gaal kertoo Fox Sportsille Hollannissa.

”Pelasimme aika hyvää jalkapalloa, mutta sitä tyyliä ei Englannissa osata arvostaa.”

”Silti kuitenkin tällä hetkellä United pelaa Mourinhon alaisuudessa vieläkin tylsempää jalkapalloa”.

”Itse katson mieluummin Cityn pelejä kuin Unitedin. Joukkueeseen tarvitaan laatua ja on selvää, että Cityllä on parempi joukkue”.

”Mitä United tuottaa tällä hetkellä, on erittäin puolustavaa jalkapalloa. Minä pelasin aina hyökkäävää jalkapalloa ja siitä todisteena vastustaja parkkeerasi bussin aina meitä vastaan”.

Van Gaalin sanoissa on tietynlainen totuuden siemen, vaikka ei Van Gaalin United kovin hyökkäävältä joukkueelta usein vaikuttanut. Tosin Mourinhon kaltaiseen maalivahdinalueen sumputtamiseen saakka hollantilainen ei taktiikassaan koskaan vajonnut.

Mourinhon aikana United on pelannut ajoittain erittäin hyökkäävääkin jalkapalloa, josta kertoo joukkueen tekemät 36 Valioliigamaalia tällä kaudella. Maalit ovat kuitenkin tulleet selvästi heikompia vastustajia vastaan.

United kohtaa keskiviikkoiltana Valioliigassa Bournemouthin kotonaan Old Traffordilla ja oletettavasti kentällä nähdään vaihteeksi hyökkäyspäässä hieman aktiivisempi United.