Advertisement

Videotarkastukset pääosassa WBA:n pudottaessa Liverpoolin FA Cupista

West Bromwich aiheutti Liverpoolille pienimuotoisen shokin tiputtaessaan kotijoukkueen FA Cupista 2-3 voitollaan Anfieldillä. Liverpoolin managerilla Jürgen Kloppilla riittää edelleen mietittävää joukkueen puolustuksen kanssa, mutta tästäkin huolimatta FA Cupissa käytössä olevat videotarkastukset nousivat ottelussa pääosaan. Ottelussa oli kolme videotarkastuksen kautta avainroolissa ollutta tilannetta, jotka saatiin tarkastuksen kautta oikeiksi.

Ensimmäinen tilanne oli Craig Dawsonin puskema maali. West Bromwichin pelaajien juhliessa jo maalia, ottelun erotuomari Craig Pawson tarkastutti tilanteen videolta ja tämän jälkeen maali hylättiin. Tilanteessa Gareth Barry oli ollut paitsiossa, joten tarkastuksen jälkeen saatiin oikea tuomio aikaiseksi.

Toinen tilanne sattui muutama hetki myöhemmin, kun Grzegorz Krychowiak nykäisi Mohamed Salahin paidasta kumoon. Pawson alun perin antoi pelin jatkua jättämällä rangaistuspotkun antamatta. Myös tämä tilanne tarkastettiin jälkikäteen ja tuomarin tekemä päätös muutettiin. Tälläkin kertaa saatiin oikea tuomio aikaiseksi.

Kolmas epäselvä tilanne oli WBA:n tekemä kolmas maali. Tilanteessa WBA:n pelaajien epäiltiin olevan kahdesti paitsiossa, mutta tarkastuksen jälkeen voitiin todeta, ettei kummallakaan kerralla WBA:n pelaajia ollut paitsiossa. Näin ollen tuomio myös tässä tilanteessa oli lopulta oikea.

Sen sijaan hieman hankaluuksia aiheuttaa tarkastusten kestäminen. Pelin tempo kärsii hetkellisesti, kun ottelu pysäytetään ja tilanteita tarkastetaan videolta. Pelin nopeuduttua viime vuosina rajusti, erotuomareiden tekemät virheet ovat myös kasvaneet rajusti. Tässä suhteessa videotarkastukset ovat ehdottomasti kuitenkin hyvä asia.