Viikkokatsaus: Kierros 31

Burnley – Stoke City 1-0

George Boydin toisen jakson maali johti Burnleyn voittoon Turf Moorilla pelatussa ottelussa. Tärkeät kolme pistettä vei Burnleyn askeleen kauemmaksi putoamiskamppailusta ja lähemmäksi uutta valioliigakautta.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei viihdearvoltansa ollut päätä huimaavaa, molempien joukkueiden harjoittaessa puolustusvoittoisaa taktiikkaa. Stoke Cityn voisi sanoa tehneen hieman enemmän aloitteita hyökkäyssuuntaan. Marko Arnautovicille siunaantui jakson paras maalipaikka, mutta hyökkääjän pusku suuntautui suoraan päin Tom Heatonia.

Burnleyn George Boyd kunnostautui ensimmäisen ja ainoan maalin tekijäksi. Kuva: Alloverpress.fi

Noin tunnin peliajan jälkeen kotijoukkue iski. Jeff Hendrick nappasi itselleen pallon puolen kentän tuntumalta ja taiteili itsensä kahden Stoke pelaajan ohitse vasemmalla laidalla. Nousun jälkeen Hendrick löysi tarkalla syötöllä Boydin rangaistusalueen sisältä, jonka suora laukaus upposi varmasti maalin oikeaan kulmaan, jättämättä Lee Grantille sen suurempia mahdollisuuksia.

Voittomaaliksi jääneen avauksen jälkeen Burnley keskittyi entistä kovemmin kurinalaiseen puolustukseen, eikä päästänyt Stoke Cityä kuin puolittaisiin maalitilanteisiin. Burnley onnistui täten katkaisemaan seitsemän ottelun voitottoman putkensa.

Burnley nousi voiton myötä 14. sijalle, Stoke Cityn majailessa kaksi sijaa ylempänä ja pisteen rikkaampana. Joukkueiden seuraavat kohtaamiset nähdään jo tänä lauantaina, Burnleyn kohdatessa Middlesbroughin ja Stoke City Liverpoolin.

Leicester City – Sunderland 2-0

Leicester City otti kuudennen peräkkäisen voittonsa Craig Shakespearen alaisuudessa, voitettuaan sarjajumbo Sunderlandin kotonaan. Sunderland jatkaa matkaansa kärsimysten tiellä, eikä maalittoman ottelun myötä ole onnistunut maalinteossa kertaakaan viimeiseen kuuteen valioliigaotteluun.

Heti ottelun alussa Leicester City aiheuttivat hämminkiä Sunderland maalille. Avauskokoonpanoon murtautunut Demaray Gray väläytti nopeuttansa vasemmalla laidalla kiitäen liiankin helpon näköisesti ohi Sunderland puolustuksen, lähettäen kovan ja matalan keskityksen etutolpalle edenneelle Shinji Okazakille, jonka ohjaus kuitenkin suuntautui ohi etutolpan.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Gray oli jälleen asialla, ja laittoi Jordan Pickfordin venymään paraatitorjuntaan. Leikattuaan sisään vasemmalta laidaltaan, Gray lähetti kovan ja kiertävän pallon kohti takanurkkaa, johon Pickford kuitenkin pääsi näppeineen väliin.

Leicesterin nuorukainen Demarai Gray oli pirteällä pelipäällä. Kuva: Alloverpress.fi

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina 70. peliminuutille asti. Marc Albrightonin kuljettaessa palloa vasenta laitaa pitkin, Islam Slimani oli noussut maaliin toppareiden väliseen rakoon, johon myös Albrightonin tarkka keskitys löysi tiensä. Slimanin hento selkään tönäisy edessä olevan puolustajan selkään antoi algerialaishyökkääjälle tarvittavan tilan puskea numerot 1-0.

Alle 10 minuuttia tämän jälkeen Jamie Vardy pääsi kaksinkertaistamaan Leicesterin johdon. Albrighton sai illan toisen syöttömerkintänsä riistäessä pallon keskikentällä ja kuljettaen pallon laitaa pitkin, löytäen Vardyn keskeltä. Vardyn upea ensimmäinen kosketus ja nopea laukaus Pickfordin maalin kattoon tarkoitti kotijoukkueen 2-0 johtoa.

Leicester on katastrofaalisen alkukauden jälkeen onnistunut nousemaan jo 11. sijalle, Sunderlandin ollessa jo aika lailla tuhoon tuomittu, jatkaen jumbosijalla. Leicester jatkaa sunnuntai-iltana Evertonia vastaan, Sunderlandin kohdatessa Manchester Unitedin samana päivänä muutamia tunteja Leicesterin ottelua ennen.

Watford – West Bromwich Albion 2-0

Watford onnistui West Bromin kustannuksella voittamaan toisen peräkkäisen ottelunsa, pelissä jossa kotijoukkue joutui kamppailemaan viimeisen 30 minuuttisen vajaamiehistöllä.

Watford ei tarvinnut kuin 13 minuuttia aloitusmaalin tekemiseen. Vicarage Road syttyi liekkeihin ensimmäisen kerran M’baye Niangin yksilösuorituksen myötä. Craig Cathcart välitti pelivälineen pitkällä pallolla puolustuslinjan eteen Troy Deeneylle. Deeneyn tiputus Niangille laitaan lähetti ranskalaisen nuorukaisen matkaansa, joka leikkauksella keskelle pääsi laukomaan upean laukauksen vastustajan maalin takakulmaan.

Ensimmäisen puoliajan lopussa West Bromwich oli lähellä tasoitusta vapaapotkusta. Nacer Chadlin tippuva vapaapotku kiersi vierasjoukkueen harmiksi vasemman yläristikon ulkoreunaan.

Vicarage Road, Watford ja maalijuhlat. Kuva: Alloverpress.fi

Toista puoliaikaa ei ehditty pelata kuin neljä minuuttia Watfordin iskiessä toistamiseen. Tällä kertaa Niang toimi avustajana, Deeneyn viimeistellessä kauden kymmenennen maalinsa. Niangin upea pitkä pallo löysi Deeneyn keskuspuolustajien välistä, mistä Deeney juuri ja juuri ehti tökkiä pallon ohi vastaan tulleen maalivahdin.

Ottelun 65. minuutilla Miguel Britos ajettiin ulos kentältä toisen keltaisen kortin seurauksena. Ulosajon jälkeen Watford otti ymmärretysti askeleen taaksepäin, puolustaen tiivisti ja pitäen West Bromwichin pois pahimmilta maalipaikoilta.

West Bromwich jatkaa kahdeksannella sijalla Watfordin noustessa sijalle kymmenen. Watford jatkaa taipalettansa lauantaina pelattavassa ottelussa Tottenhamia vastaan, West Bromwichin kohdatessa Southamptonin.

Manchester United – Everton 1-1

Everton joutui tyytymään pisteiden jakoon Old Traffordilla, Zlatan Ibrahimovicin 94. minuutin rangaistuspotkumaalin myötä.

Jo ottelun viidennellä minuutilla Ibrahimovicilla oli mahdollisuus viedä kotijoukkue johtoon puolittaisesta läpiajosta, mutta Ashley Williams pääsi kreivin aikaan laukauksen eteen.

Noin 15 minuuttia myöhemmin Phil Jagielka onnistui maalinteossa kulmapotkusta. Kevin Mirallaksen kulmapotku löysi Ashley Williamsin etutolpan tuntumilta, jonka huonosta asennosta lähtenyt pusku nousi leijailevaksi palloksi maalivahdinalueen ylle. Jagielka onnistui kamppailemaan hyvin erikoisen ”overhead”-laukauksen Marcos Rojon väännöstä huolimatta, ja yllätti maalivahti David De Gean, pallon lipuessa espanjalaisvahdin jalkojen välistä verkkoon.

Puolentunnin kohdilla laitapuolustaja Daley Blind oli lähellä tasoitusta vapaapotkusta, mutta Joe Robles oli hereillä Evertonin maalilla.

Evertonin Phil Jagielka ja Romelu Lukaku juhlivat ottelun avausmaalia. Kuva: Alloverpress.fi

Pelin 70. minuutilla Old Trafford raikui jo laulusta Ibrahimovicin puskiessa Hector Herreran keskityksestä pallon Evertonin verkkoon, mutta avustavan lippu liehui paitsion merkiksi. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Ibrahimovic pääsi kokeilemaan puskua hyvin samanlaisesta tilanteesta, tällä kertaa Marcus Rashfordin keskityksestä, mutta viimeistely suuntautui tällä kertaa hieman yli maalin.

Lisäajan viimeisellä minuutilla Manchester United onnistui muodostamaan pienehkön paineen Everton maalille. Unitedin keskitys katkottiin heikosti, ja pallo löysi tiensä Luke Shawille, joka pääsi kokeilemaan pomppivasta pallosta hieman kuudentoista-alueen ulkopuolelta. Muuten täydellisen ottelun pelannut Ashley Williams oli hieman myöhässä blokkausyrityksellään, ja pelasi palloa selvästi kädellään, eikä tuomari Neil Swarbrickille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin näyttää palloa pilkulle sekä punaista korttia Williamsille. Ibrahimovic pääsi täten tälläämään tasoituksen rangaistuspotkulta.

Manchester Unitedin häviötön putki on täten jo 20 ottelun mittainen, Unitedin kuitenkin majaillessa sarjataulukon kuudennella sijalla. Everton hukkasi mahdollisuutensa ohittaa punapaidat, ja jatkaa täten seitsemännellä sijalla. Man United matkaa sunnuntaina sarjajumbo Sunderlandin vieraaksi, Evertonin isännöidessä tulikuumaa Leicester Cityä.

Arsenal – West Ham United 3-0

Arsenal vakuutti pitkästä aikaa, napatessaan täyden pistepotin heikosti pelanneelta West Ham Unitedilta, jonka häviöputki jatkuu täten jo viiden ottelun pituiseksi.

Ensimmäinen puoliaika oli molemmin puolin vaisua palloa, ja lupaavimmat hyökkäykset loppuivat joko jo melkein ennen alkamistaan, tai sitten osoitteettomiin viimeistelyihin. Arsenalilla oli 20. peliminuutilla tuhannen taalan paikka johtoasemaan vapaapotkutilanteesta. Alexis Sanchezin ovela nosto yli puolustuslinjan, avasi Danny Welbeckille avopaikan, mutta englantilainen haroi tyhjää, joten maalivahti Darren Randolphilla oli helppo työ sulkea pallo syliinsä.

Ensimmäisen lopun, sekä toisen jakson alussa Arsenal kontrolloi peliä mielensä mukaan, ja ansaittu avausmaali nähtiin pelin 58. minuutilla. Mesut Özil sai pallon juuri kuudentoista ulkopuolella, mistä saksalaisen vasemman jalan kuti yllätti, ehkä hieman helponoloisesti, maalilla puurtaneen Randolphin. Toista maalia ei tarvittu kauaa odottaa, sillä vain kymmenisen minuuttia myöhemmin West Hamin maalissa soi toistamiseen. Tällä kertaa Özil toimi maalin arkkitehtina, löytäessään Theo Walcottin takaviistosta. Walcottin tarkka sijoitus ei jättänyt varaa jossitteluun.

Mesut Özil oli pitkästä aikaa elementissään. Kuva: Alloverpress.fi

Varsinaisen peliajan viimeisellä kymmenisellä Olivier Giroud sinetöi ottelun loppulukemat, Alex Oxlade-Chamberlainin esityöstä. Oxlade-Chamberlain löysi Giroudin rangaistusalueen oikealta puolelta. Giroudin nopea leikkaus keskelle loi ranskalaiselle tilaa hienolle vasemman jalan kierteiselle laukaukselle, ja Emiratesin katsojat saivat pitkästä aikaa nauttia tyylipuhtaasta 3-0 voitosta.

Arsenal siirtyy taulukossa sijalle viisi, 54 pistettä keränneenä, ja parantaa täten mahdollisuuksiaan ensikauden Mestarien Liigapaikkojen kamppailusta. West Hamille häviö tarkoittaa lisää harmaita hiuksia, joukkueen pudotessa sijalle viisitoista, ainoastaan viiden pisteen erolla putoamisrajan väärällä puolella lymyävään Swansea Cityyn.

West Hamilla on edessään elintärkeä ottelu Swanseaa vastaan lauantaina, Arsenalin matkatessa naapuri Crystal Palacen vieraaksi maanantaina.

Hull City – Middlesbrough 4-2

Marco Silvan luotsaama Hull City nosti itsensä pois putoamisvaara-alueelta ottaessaan täyden pistepotin maalirikkaassa ottelussa Middlesbroughia vastaan.

Middlesbrough, joka ei ole onnistunut tekemään maaliakaan vieraskentällä tämän vuoden puolella, sai täydellisen alun ottelulle anastaessaan johtoaseman jo pelin viidennellä minuutilla. Adama Traore sai pallon rangaistusalueen oikealla puolella, ja onnistui löytämään pallon mittaisen raon Hullin puolustuksesta. Muuten ohi suuntautuvan laukauksen päätteeksi Alvaro Negredo pääsi jalkoineen väliin, tuikaten vieraat 0-1 johtoon.

Middlesbroughin johto ei kauaa säilynyt, sillä 13. minuutilla Boron puolustus sähelsi purkunsa kanssa, pallon jäädessä maalinedustalle pyörimään. Lazar Markovic oli tällä kertaa kärppänä paikalla, ja pystyi helposti tasoittamaan tilanteen 1-1.

Hull Cityn Oumar Niasse juhlii 2-1 osumaansa. Kuva: Alloverpress.fi

Juuri ennen puoltatuntia Hull City siirtyi johtoon. Parin puolikorkean pallon, sekä ohipotkun jälkeen Abel Hernandez onnistui tiputtamaan pallon Oumar Niasselle, jonka kuti painui vastuttomasti maalin vasempaan alakulmaan ohi espanjalaisvahti Victor Valdesin. Vain kuusi minuuttia myöhemmin Hull City lisäsi johtoaan. Harry Maguiren upea pallo tavoitti Kamil Grosickin oikealla laidalla. Grosickin jatko maalin eteen löysi Abel Hernandezin, joka siirsi kotijoukkueen turvallisen oloiseen 3-1 johtoon.

Middlesbrough kavensi kuitenkin tilanteen vielä ensimmäisen jakson lisäajalla, kyseenalaisen tuomaroinnin avustuksella. Middlesbroughin kulmapotku tavoitti Ben Gibsonin, joka jatkoi pallon päällänsä metrikaupalla paitsiossa seisoneelle Marten de Roonille. De Roon sai kaikessa rauhassa puskea pallon reppuun.

Oikeutta nähtiin Hull Cityn sinetöidessä loppulukemat 4-2 Maguiren maalilla. Andrew Robertsonin keskitys vapaapotkusta tavoitti Maguiren takatolpalta, eikä englantilaispuolustajan viimeistely tilanteessa ontunut.

Molemmille elintärkeän ottelun lopputulos näki Hullin nousevan pois putoamisrajan väärältä puolelta 17. sijalle, kahden pisteen päähän Swansea Citystä. Middlesbroughille ilta oli synkkä, ja jatkavat yhä 19. sijalla, nyt jo seitsemän pisteen päässä Hull Citystä. Hullin matka jatkuu Etihad Stadiumilla lauantaina, Manchester Cityn vieraana. Middlesbrough isännöi seuraavassa ottelussaan Burnleyta, niin ikään lauantaina.

Southampton – Crystal Palace 3-1

Southamptonin kaksi myöhäistä maalia varmisti voiton, ja katkaisivat samalla Crystal Palacen neljän ottelun voittoputken.

Ottelun ensimmäinen maalitilanne nähtiin, kun Luka Milivojevic oli viedä vieraat johtoon vapaapotkusta 13. minuutilla. Tolpan juureen laskeutunut kuti osui kuitenkin kotijoukkueen onneksi tolpan väärälle puolelle.

Noin puolen tunnin kohdilla Crystal Palace avasi maalitilin. Osumaa edelsi mahtava tiimityöskentely, joka alkoi pallon riistolla omalla alueella. Tästä pallo pelattiin Jeffrey Schluppin kautta Wilfried Zahalle laitaan, josta kuvio jatkui Puncheonin kautta Andros Townsendille toiseen laitaan. Townsendin matala keskitys puolestaan löysi maalilla kärkkyneen Christian Benteken, joka ohjasi pallon varmasti maalin kattoon.

Southamptonilta ryöstettiin vielä ensimmäisen jakson lopuksi ilmiselvä rangaistuspotku Schluppin pelatessa palloa kädellä. Southampton onnistui kuitenkin maalinteossa jakson viimeisellä minuutilla. Steven Daviesin keskitys löysi kuin löysikin tiensä aina Nathan Redmondille asti, jonka kuti löysi tiensä maalin nurkkaan Crystal Palacen puolustajien seasta.

Christian Benteke maali ei auttanut Crystal Palace pisteille. Kuva: Alloverpress.fi

Toisella puoliajalla Crystal Palace oli jälleen nousta johtoasemaan Townsendin vapaapotkun myötä. Keskitys löysi avausmaalin tehneen Benteken, jonka jatko tavoitti Martin Kellyn, jonka laukaus kuitenkin vierasjoukkueen epäonneksi tömähti tolppaan. Irtopalloon ennättänyt Zaha pääsi kokeilemaan onneaan, mutta laukaus suuntautui ohi maalin.

Voittomaalia odotettiin aina pelin 83. minuutille asti. Southamptonin hyökkäyspainotteinen taktiikka tuotti viimein tulosta Redmondin noustessa vasenta laitaa. Päätyviivalta lähtenyt syöttö tavoitti Jack Stephensin takaviistosta. Stephensin osuma ei kuitenkaan ollut täysin puhdas, ja pallo lipui näin takatolppaa kohden, josta Saints puolustaja Maya Yoshida pääsi viimeistelemään lukemat 2-1. Kaksi minuuttia myöhemmin Southampton onnistui viimeisessä niitissä. Cedric Soares sai pallon boksin oikealla puolella syöttäen James Ward-Prowselle. Ward-Prowse sai kunnian niitata Southamptonin 3-1 johtoon, joka jäi ottelun lopputulokseksi.

Southampton siirtyy voiton myötä turvallisesti yhdeksännelle sijalle, Crystal Palacen jatkaessa 16. sijalla. Southampton kohtaa West Bromwichin lauantaina, Arsenalin matkatessa Crystal Palacen vieraaksi maanantai-iltana.

Swansea City – Tottenham Hotspur 1-3

Swansea Cityn viime hetken sulaminen antoi Tottenhamille eväät voittoon, joka pitää Lontoon valkopaidat mukana mestaruustaistossa. Swansean häviö puolestaan lähetti Swansean takaisin putoamisrajan väärälle puolelle.

Swansea City otti johtoaseman heti alkukättelyssä, kun peliä oli pelattu vain kymmenen minuuttia. Lukasz Fabianskin pitkä avaus tavoitti Jordan Ayewin, joka jatkoi kirmaamista oikeaa laitaa pitkin aina päätyviivalle saakka. Wayne Routledgen nousu maalinedustalle palkittiin, Ayewin löytäessä englantilaisen laiturin, jonka ohjaus painui aina verkon perukoille asti.

Pelin henki oli nimeltä Tottenhamin täydellinen pyöritys, mutta upean ottelun pelannut Fabianski piti Swansean johtoasemaa yllä. Tasoitusmaalia saatiin odottaa aina 88. peliminuutille saakka. Swansean heikko purkuyritys löysi tiensä suoraan Christian Eriksenin jalkaan, jonka laukaisuyritys suuntautui tuurin kantamalla kimmokkeella suoraan Dele Allin jalkaan, jolla oli helppo työ viimeistellä tasoitus tyhjään maaliin.

Swansean Lukasz Fabianski murtuneen näköisenä ottelun viimeisillä sekunneilla. Kuva: Alloverpress.fi

Ottelulle annettiin jopa seitsemän minuuttia lisäaikaa, joten Tottenhamille jäi vielä armonaikaa. Lisäajalla ei tosin kauaa tuhistu, sillä Tottenham anasti johtoaseman ainoastaan minuuttia myöhemmin. Eriksenin avaus Vincent Janssenille mahdollisti jälkimmäisen jatkon suoraan Heung-Min Sonin juoksulinjalle, vapauttaen etelä-korealaisen läpiajoon. Sonin maltillinen sijoitus näki pallon lipuvan Fabianskin jalkojen välistä verkkoon. Ottelun jälkipuinneissa puhutaan Swansean täydellisestä sulamisesta, sillä ottelun lisäajalla nähtiin jopa kaksi maalia. Kolme minuuttia myöhemmin Allin avaava syöttö tavoitti Christian Eriksenin, joka vartaloharhautuksen avulla löysi laukaisu tilan, viimeistellessä loppulukemat 1-3.

Tottenham on voiton myötä vielä mukana mestaruustaistossa sarjajohtaja Chelsean kanssa, Swansean tippuessa takaisin putoamisviivan huonommalle puolelle. Swansean nähdään seuraavan kerran tositoimissa lauantaina, kun vastaan asettuu West Ham United, Tottenhamin saadessa vierailun Watfordilta samana iltana.

Chelsea – Manchester City 2-1

Chelsea onnistui pitämään hajuraon Tottenhamiin seitsemässä pisteessä Eden Hazardin kahdella maalilla, pelissä jossa mentiin päädystä päätyyn melkeinpä koko 90 minuutin ajan.

Chelsea sai ottelulle unelma alun Hazardin kunnostautuessa avausmaalin tekijäksi jo pelin 10. minuutilla. Pedro Rodriguezin jatko oikealta laidalta Cesar Azpilicuetalle boksin sisään, jätti Hazardille tilaa takaviistossa, johon myös Azpilicueta syöttönsä sijoitti. Hazardin suora laukaus kohdistui suoraan Willy Caballeroa kohti, mutta laukauksen voima riitti, painuen Caballeron käsien kautta vasempaan kulmaan.

Ottelun 25. minuutilla Manchester City ylsi tasalukemiin. Harvinainen töppäys Thibaut Courtoisilta vapautti David Silvan puolittaiseen läpiajoon, jonka Courtois vielä korjasi. Irtopalloon ennätti kukas muukaan kuin Sergio Kun Aguero, viimeistellen tasalukemat 1-1.

Chelsean Eden Hazard ei toista kertaa erehtynyt. Kuva: Alloverpress.fi

Joitakin minuutteja myöhemmin Cityllä oli oiva tilanne anastaa johtoasema Silvan vapauttaessa Leroy Sanen, mutta Courtoisin oikein ajoitettu vastaantulo pelasti Chelsean takaiskulta.

Ottelun 35. minuutilla Chelsealle tuomittiin rangaistuspotku Fernandinhon kaataessa Pedron hieman typerästi suhteellisen vaarattomassa tilanteessa. Hazard asettautui laukomaan rangaistuspotkua, jonka Caballero vielä onnistui torjumaan. Belgialaistähti ennätti tosin irtopalloon, eikä toista kertaa erehtynyt.

Vauhdikasta ja pirteää peliä esittänyt Man City yritti kaikin tavoin yltää tasalukemiin. Lisäajalla City kävi hyvinkin lähellä, mutta Agueron liukulaukaus ei saanut tarpeeksi voimaa taakseen yllättääkseen Courtoisia.

Chelsea piti johtonsa loppuun saakka, ja on taas askeleen lähempänä Valioliigan mestaruutta, Cityn jatkaessa neljännellä sijalla. Chelsea jatkaa Valioliigassa lauantain iltaottelussa Bournemouthia vastaan, Cityn isännöidessä Hull Cityä.

Liverpool – AFC Bournemouth 2-2

Liverpoolilta ryöstettiin kaksi elintärkeää pistettä Bournemouthin noustessa tasoihin viime minuutin maalilla.

Kotijoukkue sai kokea takaiskun heti kättelyssä Giorgio Wijnaldumin harhasyötön myötä. Maalivahti Simon Mignoletille tarkoitettu syöttö katkaistiin Benik Afoben luettua Wijnaldumin ajatuksia, siirtäen pallon ohi vastaan tulleen Mignoletin.

Ensimmäisen jakson loppupuolella kotijoukkue nousi mukaan otteluun Philippe Coutinhon maalilla. Roberto Firmino sai pallon rangaistusalueen ulkopuolella, ja tavoitti maamiehensä, jonka sijoitus alakulmaan räjäytti Anfieldin lauluun.

Joshua King pilasi Anfieldin voitonjuhlat viime hetken maalillaan. Kuva: Alloverpress.fi

Liverpool tuli vahvasti toiselle puoliajalle, ja energinen esitys palkittiin johtomaalilla 59. peliminuutilla. Wijnaldum korjasi aiempaa virhettänsä upealla esityöllä, taituroidessaan ohi Bournemouth puolustuksen rangaistualueen vasemmalla puolella. Lyhyt ja tarkka keskitys tavoitti Divock Origin, joka onnistui sujauttamaan pallon päällänsä maalin kattoon.

Bournemouth ei maalista lannistunut, ja onnistui hiljentämään kotiyleisön myöhäisellä tasoituksella. Harry Arter pääsi kokeilemaan kauempaa pitkän sivurajan heiton jälkitilanteesta, josta pallo jäi pyörimään maalin edustalle, mistä Bournemouthin maalitykki Joshua King viimeisteli loppulukemat 2-2.

Liverpoolin löytää sarjataulukosta sijalta kolme, mutta on nyt jo 12 pistettä sarjajohtaja Chelseaa jäljessä. Bournemouth tippui sijalle 13. Liverpoolin seuraava ottelu pelataan Stoke Cityn vieraana, Bournemouthin isännöidessä Chelseaa. Molemmat ottelut pelataan lauantaina.