Advertisement

Watford estänyt Silvan siirron Evertoniin

Valioliigakauden ehdottomiin yllättäjäjoukkueisiin lukeutuva Watforfd on estänyt managerinsa Marco Silvan siirtymisen alkukaudesta pahasti flopanneeseen Evertoniin.

Everton antoi kenkää managerilleen Ronald Koemanille 23.10. tämän toimittua toimessaan vajaan puolentoista vuoden verran. Toistaiseksi Toffeesin edustusjoukkueen vetovastuussa on tämän jälkeen ollut seuran alle 23-vuotiaiden joukkueen entinen päävalmentaja David Unsworth, mutta ilmeisesti liverpoolilaiset janoavat jotakuta muuta jatkamaan Koemanin työtä.

Watfordin Silva olisi ilmeisesti Evertonin ykkössuosikki seuran uudeksi manageriksi. Watford haluaa kuitenkin ehdottomasti estää vasta 11 liigaottelua Hornetsin peräsimessä olleen Silvan siirtymisen muihin maisemiin. Watford löytyy Valioliigan sarjataulukosta tällä hetkellä sijalta 9, ja sen alkukauteen on mahtunut sellaisia yllätystuloksia kuin vaikkapa 2-1 -voitto Arsenalista.

Kotimaassaan Portugalissa vaatimattoman pelaajauran tehnyt Silva otti ensiaskeleensa brittijalkapallon parissa viime tammikuussa, kun hänet nimitettiin tuolloin vielä Valioliigassa pelanneen Hull Cityn manageriksi. Silva nosti Hullin liigan jumbosijalta taistelemaan tosissaan säilymisestä, voittaen mm. Liverpoolin 2-0. Kausi 2016-2017 päättyi kuitenkin Hullin ja Silvan osalta karvaaseen pettymykseen, kun Tigers tippui hienosta taistelusta huolimatta kauden päätteeksi Championshipiin. Silva erosi Hullin managerintoimesta heti kauden päätteeksi. Hän oli kuitenkin vakuuttanut monet Valioliigassa otteillaan, ja portugalilainen nimitettiinkin Watfordin manageriksi 27.5, vain kaksi päivää Hull-eronsa jälkeen.

Silva ei ole Evertonin ainoa kandidaatti, ja jääkin nähtäväksi, jatkaako Toffees 40-vuotiaan jahtaamista nyt kun on käynyt selväksi ettei Watford miestä hevillä riveistään päästä. Muihin Evertonin managerinpestiä koskeneissa huhupuheissa pyörineisiin nimiin kuuluvat Burnley-pomo Sean Dyche sekä viime kaudella Crystal Palacen putoamiselta pelastanut Sam Allardyce.

Ottaen huomioon myös Burnleyn hienon alkukauden, tuntuu Dychen siirtyminen Goodison Parkille Silvan siirron tapaan epätodennäköiseltä. Kenties todennäköisin vaihtoehto näistä kolmesta kandidaatista olisikin hyvin lyhyesti myös Englannin maajoukkuetta luotsannut Allardyce. Mies on jopa julkisesti myöntänyt olevansa kiinnostunut Toffees-pestistä.

Jos Everton ei mieluista manageria pian löydä, ja jos tällä hetkellä tuota virkaa toimittava Unsworth onnistuu parantamaan joukkueen peliä, voi väliaikaiseksi manageriksi nimetty englantilainen nousta varteenotettavaksi vaihtoehdoksi Toffeesin pysyväksi manageriksi. Tästä nähtiin merkkejä edellisellä valioliigakierroksella, kun Everton voitti Unsworthin alaisuudessa juuri Watfordin 3-2.