Advertisement

Watford uhkuu itsevarmuutta – ”Miksi emme kaataisi Chelseaa?”

Manageri Marco Silvan aikakausi Watfordin peräsimessä on alkanut suorastaan loistavasti. Portugalilainen palkattiin Watfordin manageriksi viime kauden päätteeksi. Watford oli päätynyt liigassa sijalle 17, eli se oli viimeinen joukkue, joka säilyi Valioliigassa. Tämä alkukausi on näyttänyt kuitenkin täysin erilaiselta.

Watford on ottanut kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan Valioliigassa neljä voittoa ja kolme tasapeliä, häviten vain yhden ottelun. Se on sarjataulukossa tällä hetkellä komeasti neljäntenä, sijalla joka kauden päätteeksi oikeuttaisi paikkaan Mestarien liigan karsinnoissa.

Viime viikonlopun kotiottelussa kaatui Arsenal dramaattisten vaiheiden jälkeen lukemin 2-1. Entinen Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Tom Cleverley laukoi voittomaalin, kun ottelun lisäaikaa oli pelattu jo kaksi minuuttia. Tuon maalin ja hyvän alkukauden myötä Watfordin ja Cleverleyn itseluottamus on korkealla. Ensi lauantain vierasottelu Chelseaa vastaan on seuraava kova haaste.

”Minusta todella tuntuu, että rakennamme täällä jotain. Miksi emme menisi ja kaataisi Chelseaa? Menemme sinne itsevarmoina”, Cleverley kommentoi Watfordin verkkosivuilla. ”Tällä joukkueella ja henkilökunnalla sitä odottaa innolla töihin menoa maanantaina. Henkilökohtaisesti en ollut tehnyt maalia hetkeen, joten paljon tunteita purkautui ulos juhlinnassa ja se oli todella hieno hetki.”

Cleverley on ehtinyt jo lyhyessä ajassa vakuuttua siitä, että Marco Silva on oikea mies nostamaan Watfordin uudelle tasolle.

”Kun hän on tullut sisään, hän on yrittänyt muuttaa mentaliteettiamme pois joukkueesta, joka ehkä tyytyy tasapeliin. Se on ollut suurin muutos. Hän onnistui siinä nopeammin kuin uskoikaan. Hän on muuttanut meidät joukkueeksi, joka uskoo itseensä jokaisessa ottelussa. Managerina hänessä on täydellinen yhdistelmä pelkokerrointa ja helppoa lähestyttävyyttä.”