Advertisement

WBA-laituri lähellä paluuta – ”Hän voi nostaa meidät uudelle tasolle”

Belgialainen Nacer Chadli oli West Bromwich Albionin viime kauden tähtihankinta. Hän saapui Tottenhamista 18 miljoonalla punnalla, joka on korkein summa jonka West Bromwich on pelaajasta maksanut. Chadli aloitti viime kauden upeasti, iskemällä West Bromwichille neljä maalia ensimmäisissä viidessä ottelussaan. Hän toi paljon luovuutta ja juonikkuutta hyökkäykseen, joka on Tony Pulisin alaisuudessa yleensä pelannut varsin järjestelmällistä jalkapalloa.

Tämä kausi ei ole kuitenkaan alkanut yhtä ruusuisesti. Chadli oli kesällä vahvojen siirtohuhujen kohteena, kun Swansea Cityn kerrottiin olevan miehestä kiinnostunut. Siirto oli sen verran lähellä, että Chadli jätti West Bromwichin harjoitusleirin Itävallassa kokonaan väliin. Siirto ei toteutunut, eikä Chadli ollut kauden alkaessa vaadittavassa pelikunnossa.

Hän ei ole pelannut kauden seitsemässä Valioliigan ottelussa vielä minuuttiakaan. Syyskuun alussa Brightonia vastaan kauden debyytti oli lähellä, mutta pieni lihasrevähdys vesitti suunnitelmat. Liigacupin ottelussa Accrington Stanleya vastaan Chadli pelasi täydet minuutit. Myös Belgian maajoukkueessa on tullut hieman minuutteja vaihtopelaajan roolissa.

West Bromwichin apulaispäävalmentaja Ben Garner kuitenkin uskoo, että Chadli voi potentiaalisesti nostaa joukkueen vielä kokonaan uudelle tasolle.

”Potentiaalisesti hän voisi olla valtava lisä meille. Hänen taitotasonsa on kiistaton. Kun hän saapui joukkueeseen, hänen ensimmäiset neljä tai viisi peliään olivat poikkeukselliset”, Garner sanoo Express & Starin mukaan. ”Jos hän on henkisesti kunnossa ja fyysisesti kunnossa niin Nacer voi nostaa meidät uudelle tasolle sillä mitä hän voi tehdä joukkueen hyväksi. Hänellä on kyky luoda maalipaikkoja, viimeistellä itse ja hän tekee myös töitä joukkueen puolesta. Toivottavasti saamme hänet joukkueeseen, pelikuntoon ja pelaamaan hyvin koska uskon että hän voi tehdä ison eron joukkueelle.”

Chadlin vaihtoesiintymiset Belgian tähtiä vilisevässä hyökkäyksessä osoittavat, että hän on jo nyt myös West Bromwichille riittävässä kunnossa vähintäänkin vaihtopelaajaksi. West Bromwichin seuraava ottelu pelataan ensi viikon maanantaina Leicester Cityn vieraana.