Advertisement

Wenger toivoo hyökkääjänsä jäävän Arsenaliin loppukaudeksi – ”olen hänen ihailijansa”

Olivier Giroud teki jälleen viikonloppuna sen, mitä häneltä odotetaan. Ranskalainen tuli vaihdosta kentälle vierasottelussa Southamptonia vastaan 72. peliminuutilla ja pelasti viime hetken puskumaalillaan Arsenalille tärkeän pisteen. Maali oli Giroudille kauden neljäs Valioliigassa ja seitsemäs kaikki kilpailut mukaanlukien.

Hyvästä maalivireestä huolimatta ranskalaishyökkääjän vastuu on jäänyt alkukaudella melko vähäiseksi. Giroudia ei ole nimetty kertaakaan edes avauskokoonpanoon Valioliigassa, ja kaiken kaikkiaan ranskalainen on pelannut vain 252 minuuttia. Suurin syy tähän on Giroudin maajoukkuekaverin Alexandre Lacazetten hyvä vire. Lacazette on tehnyt Valioliigassa kahdeksan maalia ja on joukkueensa paras maalintekijä.

Giroud on myöntänyt harkinneensa lähtöä Arsenalista jo kesällä ja nyt hän vihjasi L’Equipelle harkitsevansa lähtöä jälleen tammikuussa.

Arsenalin manageri Arsene Wenger kommentoi Giroudin lähtöhuhuja ja toivoi miehen jäävän loppukaudeksi.

– Giroud on meille todella tärkeä pelaaja. Kunnioitan häntä suuresti ja olen Olivier Giroudin ihailija. Henkilökohtaisesti toivon, että hän jää seuraan loppukaudeksi ja katsomme sitten uudestaan, Wenger kertoi antamassaan haastattelussa.

– Minulla on paljon hyviä hyökkääjiä, mutta en voi peluuttaa heitä kaikkia yhtä aikaa.

Wengerin olisi silti peluutettava Giroudia enemmän, sillä ranskalaisen MM-kisamatka on uhattuna vähäisen peliajan vuoksi. 31-vuotias Giroud on tehnyt jokaisella viidellä Arsenal-kaudellaan vähintään kymmenen valioliigamaalia, tälläkin kaudella kymmenen maalin rajapyykki tulee rikotuksi, mikäli mies Gunnersiin loppukaudeksi jää.

Arsenal kohtaa keskiviikkona Valioliigassa paikallisvastustaja West Hamin. Mikäli Giroud ottelussa pelaa, on se hänen 250. esiintymisensä Arsenal-paidassa.