Advertisement

Wenger vaatii enemmän tehoja nuorelta keskikenttäpelaajaltaan

Arsenalissa kilpailu keskikentän hyökkäävistä rooleista on hyvin tiukkaa. 3-4-2-1 pelimuodostelmassa keskikentän pohjalla ovat viime aikoina pääosin pelanneet Granit Xhaka sekä Aaron Ramsey. Hyvänä paikkaajana on toiminut Mohamed Elneny ja pikkuhiljaa täyteen pelikuntoon pääsevä Jack Wilshere varmasti tuo oman lisänsä keski-kentän alempaan keskustaan.

Ylemmässä roolissa on kiertänyt useampi pelaaja. Kunnossa ollessaan nämä paikat menevät varmasti Mesut Özilille sekä Alexis Sanchezille. Myös nyt loukkaantumisen takia sivussa oleva Danny Welbeck on pelannut paljon tällä paikalla. Pelipaikalle on tarjolla myös nuori Alex Iwobi. Nopea ja taitava pelaaja jonka taso ailahtelee kuitenkin valitettavan paljon,

Arsenalin manageri Arsene Wenger vaatiikin pelaajalta nyt lisää maaleja sekä syöttöjä tullakseen maailmanluokan pelaajaksi, sillä potentiaalia pelaajalta löytyy todella paljon. Iwobin ailahtelevuuden johdosta hänen on ollut vaikea murtautua vakituisesti avauskokoonpanoon. Viime sunnuntain ottelussa Chelseaa vastaan Iwobi kuitenkin pelasi loistavasti, vaikka tehoja ei tuossakaan ottelussa tullut.

”Pidän hänen kyvystään pelata ahtaissa paikoissa, kääntää peli hyökkäykseen ja hänen liikkuvuudestaan” Wenger kertoi.

”Toisinaan on helppo unohtaa, että Alex on hyvin nuori pelaaja. Tulemme vielä näkemään hänestä paljon enemmän tulevaisuudessa” ranskalainen jatkoi.

”Hänen täytyy olla tehokkaampi viimeisellä kolmanneksella. Hänellä on kyky tehdä maaleja ja antaa syöttöjä. Ne täytyy saada ulos. Tehot lisättynä hänen kykyynsä auttaa joukkuetta pelaamaan paremmin, tulevat tekemään hänestä vielä maailmanluokan pelaajan.” Wenger pohtii.

Toistaiseksi Iwobi ei ole vielä onnistunut maalinteossa, mutta Kölniä vastaan hän antoi maalisyötön 3-1 voittoon päättyneessä pelissä. Iwobi tullaan varmasti näkemään kentällä seuraavissa peleissä, sillä Arsenalilla on kolme peliä kuuden päivän sisällä. Maanantaina Arsenal kohtaa WBA:n jonka jälkeen torstaina on Eurooppa-liigan vierasottelu Bate Borisovia vastaan Valko-Venäjällä. Tämän jälkeen sunnuntaina 1. päivä lokakuuta Valioliigassa vastaan asettuu Brighton.

Wenger joutuu väkisinkin kierrättämään pelaajiaan, sillä joukkue on tapojensa mukaan erittäin loukkaantumisaltis. Tässä on myös Iwobin hyvä mahdollisuus näyttää mihin hän pystyy.