Advertisement

Wengerin käytös WBA-ottelun jälkeen tutkintaan

Englannin jalkapalloliitto on syyttänyt Arsenalin manageri Arsène Wengeriä epäsopivasta käytöksestä sunnuntaina pelatun West Bromwich Albion -ottelun jälkeen. Wenger oli raivoissaan ottelun erotuomarin Mike Deanin annettua West Bromille rangaistuspotkun ottelun loppuhetkillä tilanteesta, joka ei hidastusten perusteella vaikuttanut vihellyksen arvoiselta. West Brom tasoitti ottelun seuranneesta rangaistuspotkusta. Ottelu päättyi lukemiin 1-1.

Sekä Wengerin, että Valioliigan tiedottajan mukaan tuomio olisi hyvin mahdollisesti ollut erilainen, mikäli Valioliigassakin olisi erotuomareilla videotarkistus käytössä.

Wenger sanoi ottelun jälkeisessä haastattelussaankin tuomion olevan hankala hyväksyä. Syytökset kuitenkin johtuvat siitä, että Wenger on raporttien mukaan mennyt tuomareiden pukuhuoneeseen ottelun jälkeen, mikä on kiellettyä ilman erillistä lupaa.

”On väitetty, että hänen kielenkäyttönsä ja/tai käytöksensä ottelun erotuomarien pukuhuoneessa ottelun jälkeen on ollut loukkaavaa ja/tai epäsopivaa ja/tai kyseenalaisti ottelun erotuomarin lahjomattomuuden”, jalkapalloliiton julkaisemassa tiedotteessa todettiin.

Wenger sai viime vuoden tammikuussa neljän ottelun toimitsijakiellon ja 25 tuhannen punnan sakon työnnettyään ottelun neljättä erotuomaria Anthony Tayloria Valioliigan ottelussa Burnleyä vastaan. Koska tapauksesta on alle vuosi aikaa, otetaan se huomioon nykyisen tapauksen käsittelyssä. Se tarkoittaa, että Wenger voi saada normaalia kovemman rangaistuksen.

Tiedotteen mukaan Wengerillä on valitusaikaa perjantain 5. tammikuuta iltaan asti. Sen jälkeen kurinpitolautakunta kokoontuu arvioimaan tapauksen ja tekemään päätöksen mahdollisesta rangaistuksesta.