Advertisement

Wengerin mielestä Aubameyangin sivussa pitävä sääntö on järjetön

Arsenal kohtaa torstaina Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen ensimmäisessä osaottelussa heidän mittapuullaan varsin eksoottisen vastuksen, kun se pelaa talvisessa luoteis-Ruotsissa paikallista Östersunds FK:a vastaan. Vielä vuonna 2011 Östersunds pelasi Ruotsin neljännellä sarjatasolla ja sen kotistadionille mahtuu hieman reilut 9000 henkeä.

Hieman haastetta Arsenalille ottelupariin tuo se, että seuran kaksi parasta hyökkääjää ovat kumpikin sivussa. Alexandre Lacazette on loukkaantuneena, kun taas Pierre-Emerick Aubameyangin pelaamisen estää UEFA:n pelaajaedustuksia koskeva sääntö.

Säännön mukaan pelaaja ei saa pelata UEFA:n kilpailuissa mikäli hän on pelannut saman kauden aikana joko samassa UEFA:n kilpailussa toisen joukkueen kanssa tai toisessa UEFA:n kilpailussa sellaisessa joukkueessa, joka nyt on mukana samassa kilpailussa. Aubameyangin kohdalla täyttyy säännön toinen kohta, sillä hän edusti Borussia Dortmundia Mestarien liigan lohkovaiheessa syksyllä. Dortmund jäi lohkonsa kolmanneksi ja on nyt Arsenalin tapaan mukana Eurooppa-liigassa.

Mikäli Arsenalin manageria Arsène Wengeriä on uskominen, tämä sääntö on laajalti vihattu ja se tulisi poistaa niin pian kuin mahdollista.

”Tiedän, että kaikki seurat ovat nyt yksimielisesti sillä kannalla, että tämän säännön täytyy kadota”, Wenger kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”Siinä ei ole mitään järkeä.”

Wenger joutunee turvautumaan Lacazetten kuntoutumiseen asti Danny Welbeckiin hyökkäyksen kärjessä. Siitä asiasta hän ei kuitenkaan myönnä olevansa huolissaan.

”Hän näyttää terävämmältä kuin pitkään aikaan, erittäin terävältä”, Wenger vakuutti. ”Peluutan häntä kaikkein mieluiten keskushyökkääjänä. Nyt hänellä on mahdollisuus tehdä vaikutus.”