Advertisement

West Bromilla maalivahtiongelma

Eilisillan Valioliiga-ottelussa Leicesteriä vastaan West Bromwich Albionin kokoonpanossa nähtiin pienimuotoinen erikoisuus. Kakkosmaalivahti Boaz Myhill (kuvassa) pelasi ensimmäisen ottelunsa Valioliigassa sitten huhtikuun 2016. Kokenut ykkösvahti Ben Foster pelasi kaikki viime kauden pelit Valioliigassa ja myös kaikki ottelut toistaiseksi tällä kaudella. Syy Fosterin eiliseen poissaoloon oli aavistuksen erikoinen: mies loukkasi polvensa leikkiessään poikansa kanssa.

Foster kärsi vuonna 2015 vakavasta polven sivusidevammasta, joka piti hänet poissa kentiltä kymmenen kuukautta. Uuden polvivamman vakavuutta ei vielä tiedetä, mutta tuon historian takia manageri Tony Pulis ei halunnut ottaa Fosterin kanssa riskiä.

”Ei ollut pienintäkään mahdollisuutta, että olisimme ottaneet hänen kanssaan riskiä tänään”, Pulis kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”Hän leikki poikansa kanssa takapihallaan ja koska hänellä on historiaa sivusidevamman kanssa me olemme hieman huolissamme. Meillä on vain kaksi kokenutta maalivahtia joukkueessa joten olemme hieman vajaamiehisiä.”

Ensi kuussa 35 vuotta täyttävä Myhill on toiminut Fosterin varavahtina jo kuuden kauden ajan. Eilen hän sai harvinaisen startin Valioliigassa, ja torjui hyvin 1-1 -tasapeliin päättyneessä ottelussa. Myhill kuitenkin sai ottelussa oman vammansa. Hän törmäsi toisella puoliajalla Leicester-hyökkääjä Jamie Vardyn kanssa, ja loukkasi jalkansa siihen malliin, ettei pystynyt enää antamaan itse maalipotkuja. Egyptiläistoppari Ahmed Hegazy joutui hoitamaan ne Myhillin puolesta. Myhill kuitenkin taisteli ottelun loppuun asti.

”Olen katsonut jalkapalloa nyt vuoden ajan joten oli mahtavaa päästä pelaamaan”, Myhill kommentoi. ”Ei ollut mitään mahdollisuutta, että olisin pyytänyt päästä vaihtoon loukkaantumisen jälkeen.”

West Bromissa elätellään nyt toiveita, että vähintään toinen maalivahdeista pystyy pelaamaan jo ensi viikonloppuna. Joukkueen kolmas maalivahti on 21-vuotias Alex Palmer, jonka ainoa kokemus miesten sarjapeleistä on kahden kauden takaa Kidderminster Harriersin riveistä Englannin viidenneltä sarjatasolta.