West Hamin taistelu ei aivan riittänyt

West Ham sai vieraakseen London Stadiumille paikallisvastustaja Tottenhamin. West Ham oli onnistunut vaikean alun jälkeen saamaan kahdesta edellisestä pelistään neljä pistettä ja pitänyt molemmissa oman maalinsa puhtaana. Tottenham on puolestaan ollut yksi Valioliigan kovimmista vierasjoukkueista. Tällä kaudella sen molemmat vieraspelit ovat päättyneet voittoon ilman että Tottenham on päästänyt näissä otteluissa maaliakaan.

Ottelu lähti käyntiin lievässä West Hamin hallinnassa ja se oli ensimmäisen 30 minuutin aikana lähempänä maalia kuin Tottenham. Sitten 34. minuutilla, kuin tyhjästä pallo pelattiin laidalle Dele Allille joka keskitti pallon voimalla maalin eteen. Harry Kane laittoi päänsä pallon eteen ja ottelun ensimmäinen maali oli nähnyt päivänvalon. Maalia edelsi Andy Carrolin ja Cheikhou Kouyatén sekoilu keskialueella, josta Tottanham pääsi vastaiskuun.

Neljä minuuttia myöhemmin Alli pääsi nokikkain West Hamin maalivahdin Joe Hartin kanssa. Hart torjui laukauksen loistavasti, mutta Kane laukoi torjunnasta saamansa pallon vastustamattomasti ohi Hartin.

Ottelun 60. peliminuutilla Kane oli erittäin lähellä hattutemppua, kun hän ampui voimalla vapaapotkun tolppaan. Pallo päätyi tästä Christian Eriksenille, joka toimitti pallon kolmannen kerran ohi Hartin.

Pelin ollessa 0-3 moni ajatteli varmasti pelin olleen jo ohi. West Ham heräsi kuitenkin taistelemaan.  65. minuutilla Javier Hernandez puski pallon kulmapotku tilanteesta ohi Tottenhamin maalivahdin Hugo Llorisin. Kane oli näiden viiden minuutin sisällä ehtinyt vielä kertaalleen laukoa pallon West Hamin tolppaan.

Tottenham joutui vajaamiehiseksi, kun kesähankinta Serge Aurier otti toisen keltaisen kortin ottelussa ja hänet ajettiin kentältä ulos. Ulosajo oli siinä mielessä täysin järjetön, että Aurier teki rikkeensä syvällä West Hamin puolustusalueella, jossa hänen ei missään nimessä olisi tarvinnut rikkoa pelaajaa. Eikä varsinkaan keltaisen kortin arvoisesti.

West Ham tuli jo maalin päähän 87. minuutilla, kun Arthur Masuaku keskitti pallon laidalta boxiin ja Koyate puski pallon voimalla Tottenhamin maaliin. Lisää maaleja ottelussa ei kuitenkaan nähty, vaikka West Ham onnistui luomaan hyviä maalintekopaikkoja etenkin Hernandezille.

Ottelu päättyi siis Tottenhamin 2-3 vierasvoittoon. Kaiken kaikkiaan nähtiin erittäin viihdyttävä ottelu, joka olisi voinut päätyä kummalle tahansa. Ottelussa käytetyt West Hamin pelipaidat tullaan huutokauppaamaan. West Hamin toinen omistaja David Sullivan on luvannut tuplata huutokaupan tuoton ja raha tullaan käyttämään Meksikon maanjäristyksen uhrien auttamiseksi.