Advertisement

Wilshere luottaa taistelevansa itsensä takaisin Arsenalin suunnitelmiin Valioliigassa

Arsenalin keskikenttäpelaaja Jack Wilsherellä on vankka itseluottamus siitä, että hän taistelee itsensä takaisin manageri Arsène Wengerin suunnitelmiin Valioliigassa. Keskiviikkona englantilaispelaaja esiintyi lupaavasti BATE Borisovia vastaan Eurooppa-liigassa. Wilshere viimeisteli yhden ja alusti kaksi osumaa Arsenalin 6-0-murskavoitossa.

Wilsheren sopimus Arsenalissa päättyy kuluvan kauden jälkeen, mutta pelaaja itse haluaa pysyä seurassa. Arsenal ei ole toistaiseksi tarjonnut jatkoa, mutta Wilshere kieltää, että neuvottelujen puute olisi vaivannut hänen mieltään.

”Mietin ainoastaan sitä, ketä vastaan joukkue pelaa ja mitä voin tehdä vaikuttaakseni peliin. Jos olen penkillä Valioliigaottelussa, ajattelen, mitä voin tehdä penkiltä”, Wilshere kommentoi Telegraphin verkkosivuilla.

”Kun olen kotona, ajattelen mahdollisesti, mitä tulee tapahtumaan, kun minulla on ainoastaan kuusi kuukautta sopimusta jäljellä. Heti, kun treenaan nurmella, keskityn ja valmistaudun seuraavaan peliin”, Wilshere sanoo.

Wilsheren mukaan hänen viime kautensa lainalla Bournemouthissa auttoi häntä pelaajana. Nyt Wilshere on omien sanojensa mukaan viisaampi kuuntelemaan kehoaan ja välttämään loukkaantumisia.

”Aika Bournemouthissa oli hyödyllinen minulle. Pomo teki selväksi, että en pelaisi niin paljon kuin haluaisin Arsenalissa. Oli vaikeaa siirtyä pelaamaan top4-joukkueen ulkopuolelle. Täytyi taistella pallosta ja opetella enemmän itsestään sellaisia asioita, kuten kuinka hyvä on puolustuksellisesti”, Wilshere kertoo.

Wilshere sanoo, että aika Bournemouthissa kehitti häntä massiivisesti.

”Muistelen aikaani siellä ja ajattelen, että opin paljon. Sain joitakin hyviä ystäviä, enkä muuttaisi ajastani Bournemouthissa mitään.

Wilsheren mukaan Wenger on toisinaan hyväksynyt, että hän jättää treenit väliin pysyäkseen huippukunnossa.

”Tiedän, että kehoni on paremmassa kunnossa. Saattaa olla joitakin päiviä, kun minun on täytynyt jättää väliin harjoitukset, mutta pomo on ollut erinomainen. Olen treenannut 90 prosenttia ajasta. On kummallinen tilanne, kun tunnen itseni hieman väsyneeksi ja tiedän, että kehossani on loukkaantumisriski. Puhun tällöin pomon kanssa ja saan pysyä sisällä.”

Wilsheren mukaan ehdottomasti tärkein asia on peli. Hän sanoo, että on tärkeää olla tuore peleissä ja valmis otteluita varten. Siihen Wilshere on keskittynyt viimeisten vuosien ajan.

Wilshere haluaa taistella itsensä keskeisemmäksi osaksi Arsenalin suunnitelmia Valioliigassa, mutta nousta myös osaksi Englannin kokoonpanoa ensi kesän MM-kisoissa Venäjällä.

”Haluan pelata maalleni. Näyttää siltä, että en ole managerin suosiossa. Hän sanoi, että haluaa minun pelaavan säännöllisesti Valioliigassa. Se on reilua, ja minun täytyy tehdä se”, Wilshere toteaa.