Advertisement

Yllätysvalinta Swansean kapteeniksi

Valioliigassa toiseksi viimeisenä olevan Swansea Cityn entinen kapteeni Leon Britton on liittynyt manageri Paul Clementin valmennusryhmään pelaaja-valmentajan roolissa, korvaten belgialaisen KAS Eupenin manageriksi lähteneen Claude Makelelen. Samalla Britton luopui joukkueen kapteenin roolista. Uudeksi kapteeniksi Clement on valinnut espanjalaisen laitapuolustajan Angel Rangelin.

35-vuotias Rangel on looginen valinta sikäli, että hän on nykyseuran pitkäikäisin pelaaja. Hän on edustanut Swanseaa peräti 364 virallisessa ottelussa siirryttyään seuraan vuonna 2007. Yllättävän valinnasta tekee kuitenkin se, että Rangelin pelillinen rooli on tällä kaudella ollut varsin pieni. Hän pelasi joukkueen kaikki kolme liigacupin ottelua, mutta Valioliigassa hänelle on tällä kaudella kertynyt vain kaksi minuuttia peliaikaa vaihdosta Crystal Palacea vastaan.

”Minulla oli paljon unelmia kun saavuin tänne. Yksi niistä oli tulla Valioliiga-pelaajaksi, jonka saavutin”, Rangel kommentoi Swansean verkkosivuilla. ”En koskaan uskonut päätyväni kapteeniksi, mutta olen ylpeä, otettu ja täynnä intoa saatuani tämän mahdollisuuden.”

Kyle Naughton on ollut tällä kaudella ykkösvalinta Swansean oikean laitapuolustajan paikalle. Rangel on kuitenkin valmiina, mikäli kutsu kentälle käy.

”Tähtään aina kohti lisää peliaikaa – olen yhä täällä koska haluan pelata otteluita”, Rangel sanoi. ”Swansea on sydämessäni, tiedätte sen. Rakastan seuraa ja kaikkein tärkeintä minulle on, että pysymme Valioliigassa tämän kauden jälkeenkin.”

Clement ei ainakaan suoraan lupaillut tämän valinnan tarkoittavan Rangelille lisää peliaikaa.

”Hänen ikänsä, kokemuksensa, ja loistava palveluksensa tälle seuralle vuosien saatossa tekevät Angelista oikean valinnan kapteeniksi”, Clement linjasi Sky Sportsin mukaan. ”Hän on hieno roolimalli ja raudanluja ammattilainen josta kaikki muut pelaajat voivat ottaa mallia.”