Advertisement

Zabaleta: West Hamin heikko alku ei Bilicin syy

West Ham Unitedin kausi Valioliigassa käynnistyi todella heikoin tuloksin. Se pelasi kolme ensimmäistä peliään vieraissa ja hävisi jokaisen. Jo viime talvena potku-uhan alla olleen manageri Slaven Bilicin työpaikan huhuttiin olevan todellisessa vaarassa.

Viime peleissä kurssi on alkanut kuitenkin kääntyä. Neljästä viimeisimmästä Valioliigan ottelusta West Ham on kerännyt kaksi voittoa ja yhden tasapelin. Kesällä Manchester Citystä saapuneen konkaripakki Pablo Zabaletan mukaan heikosta alusta ei käy syyttäminen Biliciä, vaan ongelmat ovat muualla. Epätasaisuus on vaivannut ja suuri syy on poissaoloissa. Esimerkiksi hyökkäyspelille tärkeä pelintekijä Manuel Lanzini on vasta palaamassa pelikuntoon, eikä ole vielä aloittanut yhtään ottelua tällä kaudella.

”Mielestäni pelistämme on puuttunut se luovuus, jota tarvitaan luomaan paikkoja ja pitämään palloa”, Zabaleta kommentoi Daily Starin mukaan. ”Joskus pelaamme niin nopeasti että annamme pallon pois helposti ja sitä meidän täytyy parantaa. Olemme kaivanneet Manua [Lanzini] tällä kaudella ja hän on luultavasti ainoa todella luova pelaajamme joka pystyy pitämään palloa hieman enemmän.”

Lanzini on ottanut West Hamissa pelintekijän viittaa harteilleen Dimitri Payetin siirryttyä pois. Hän ei kuitenkaan vielä ole sen tason pelaaja, että pystyisi kantamaan joukkuetta yksin. Lanzinin lisäksi hyökkäyspelille niin ikään tärkeä Marko Arnautovic on ollut peleistä sivussa niin pelikiellon kuin sairastumisenkin vuoksi.

”Meidän täytyy olla tasaisempia, olla hyvä joukkue ensimmäisestä minuutista loppuun asti. Pallon kanssa ja ilman palloa. Joskus olemme olleet huolimattomia eikä se ole hyvä asia”, Zabaleta jatkoi. ”Menetimme Markon kovalle kuumeelle, hän oli kipeänä poissa. Pedro Obiang oli sivussa myös. Tuntuu, että meillä on ongelmia siinä ettemme pysty pitämään pelaajia tasaisesti kunnossa pitkän aikaa. Se on luultavasti ainoa ongelma jonka näen tällä hetkellä.”

West Hamin kannalta maaottelutauko tuli hyvään paikkaan, sillä se antaa Lanzinille ja Arnautovicille aikaa kuntoutua. Tuo kaksikko yhdessä Javier Hernándezin ja Michail Antonion kanssa muodostaa West Hamille potentiaalisesti todella vaarallisen hyökkäysnelikon.