Advertisement

Zidane olisi halunnut Moratan jäävän Real Madridiin – tulevat MM-kisat osasyy Moratan siirrolle

Alvaro Moratan siirtyminen Chelseaan näyttää alkukauden perusteella olleen loistava valinta niin pelaajan, kuin hänen nykyisen seuransakin kannalta. Chelseassa espanjalaishyökkääjä on päässyt säännöllisesti pelamaan, ja maalejakin on syntynyt kymmenessä valioliigaottelussa peräti seitsemän.

Siirto Manchester Unitediin näytti kesällä jo varmalta, mutta Unitedin hankittua yllättäen Romelu Lukaku, ei manchesterilaisilla ollut tarvetta enää espanjalaishyökkääjän hankintaan. Lopulta Chelsean manageri Antonio Conte sai houkuteltua Moratan Chelsean riveihin.

Viime kaudella Morata viimeisteli Real Madridille La Liigassa kiitettävät 15 maalia, siitäkin huolimatta, että peliaika jäi päävalmentaja Zinedine Zidanen alaisuudessa vähäiseksi. Ei siis ihme, että Morata päätti jättää kasvattiseuransa ja siirtyä muualle.

– Olen kiitollinen Zidanelle, koska hän antoi minulle mahdollisuuden voittaa Mestarien liiga ja pelata Real Madridissa. Hän sanoi minulle, että tietää minun haluavan pelata säännöllisemmin, ja että olisi loogista jos siirtyisin muualle. Hän kuitenkin halusi minun jäävän, mutta sanoi, että hänellä on paljon vaihtoehtoja hyökkäykseen, joten peliaikaa ei olisi luvassa säännöllisesti, Morata kertoi espanjalaislehti Marcalle.

Morata kertoi päätöksestä siirtyä Chelseaan muodostuneen osittain myös siitä, että hän haluaa olla Espanjan joukkueessa ensi kesän MM-kisoissa. Eikä Morata halua vain olla mukana, vaan hän haluaa olla tärkeässä roolissa Espanjan jahdatessa kisoista MM-kultaa.

Morata ei myöskään kadu päätöstä lähteä Madridista.

– En koskaan katuisi päätöstä liittyä joukkueeseen, kuten Chelsea, ja toivon pelaavani Chelseassa pitkään. Elämässä ei pitäisi katua mitään. Kaikki askeleet, joita olen ottanut, ovat vieneet minua eteenpäin ja olen oppinut niistä.