Advertisement

Zlatan avautui nuoruusvuosien vaikeuksistaan – rasismia ja niukka rahatilanne

Manchester Unitedia nykyisin edustava ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovic on kertonut lapsuuden vaikeuksistaan Sky Sportsin haastattelussa. Ibra jakoi kiitosta isälleen, joka teki lähes mitä vain, jotta hänen poikansa pystyi jalkapalloa pelaamaan. Hänen isänsä Sefik Ibrahimovic jätti kerran jopa vuokran maksamatta, jotta poika pääsi jalkapalloturnaukseen Saksaan.

– Isäni kasvatti minut, hän teki paljon töitä sen eteen, että pysyimme hengissä. Meidän jääkaappimme ei ollut koskaan täynnä, eikä meillä ollut paljon syötävää, Ibra kertoi.

– Kun olimme menossa Malmön kanssa menossa Saksaan pelaamaan junioriturnausta, minun piti pyytää häneltä 3000 kruunua. Hän jätti vuokran maksamatta kuukaudeksi ja päästi minut pelaamaan turnaukseen, koska hän teki kaikkensa minun eteen.

Eivätkä tähän kaikki vastoinkäymiset loppuneet, vaan Ibrahimovic joutui Malmössä myös rasismin kohteeksi taustoistaan johtuen.

– Kun ensimmäisen kerran tulin Malmöhön, joukkuekaverit tai ympäristö eivät hyväksyneet minua, koska minulla oli ulkomaalainen nimi. Sitten joukkue putosi alemmalle sarjatasolle ja useat pelaajat lähtivät. Seuran piti antaa nuorille pelaajille vastuuta, jotka kaikki olivat todella vahvoja, koska olimme voittaneet junioriturnauksia.

Ibrahimovic ei ollut tuolloin kuitenkaan vielä edes Malmön edustusjoukkueessa, ennen kuin seura vaihtoi valmentajaa. Tuon vaihdoksen jälkeen Ibra nousi urallaan aivan uusiin sfääreihin.

– Pelasin alle 20-vuotiaiden joukkueessa, kunnes eräänä päivänä minulle kerrottiin, että ykkösjoukkueen uusi päävalmentaja Roland Andersson halusi nähdä minut harjoittelemassa heidän kanssaan seuraavana päivänä. Ajattelin, että olen tehnyt jotain pahaa, sen sijaan, että pelaaminen juniorien kanssa riittäisi ja olisi aika siirtyä isojen poikien mukaan. Vihdoin löytyi ihminen, joka uskoi minuun. Joten käytin mahdollisuuden, joka minulle annettiin ja aloitin totaalisen dominoinnin, Ibrahimovic muistelee.