Advertisement

Zlatan palannut joukkueharjoituksiin

Manchester Unitedin hyökkääjäsuuruus Zlatan Ibrahimovicin kuntoutuminen etenee hyvää vauhtia. 36-vuotias ruotsalainen on ollut sivussa tositoimista viime huhtikuusta saakka, loukattuaan polvensa Unitedin Eurooppa-liigan ottelussa Anderlechtiä vastaan. Brittilehti The Sunin mukaan Zlatan palasi ManUn joukkuharjoituksiin viikko sitten. Raporttien mukaan hyökkääjä voi jo juosta ja laukoa vapaasti, mutta fyysisen kontaktin kanssa pitää vielä olla varovainen. Joukkueharjoituksiin palaaminen kielii jo paranevasta kunnosta, ja voimmekin hyvällä syyllä olettaa ruotsalaisen paluun lähenevän kovaa vauhtia.

Alunperin Zlatanin vamma näytti niin pahalta, ettei United tarjonnut miehelle edes sopimusta tälle kaudelle. Erinomainen edistyminen kuntoutumisessa sai manchesteriläisseuran kuitenkin kääntämään päänsä ja ottamaan viime kaudella 17 maalia Valioliigassa iskeneen maalitykin takaisin joukkueeseensa. United-manageri José Mourinho nimesi Zlatanin jopa tämän kauden Mestarien liiga -miehistöönsä, varmasti talven ja kevään mahdolliset ratkaisupelit mielessään.

Zlatan on toistaiseksi harjoitellut joukkuekavereidensa kanssa 20-25 minuttia kerrallaan. Unitedin täksi kaudeksi hankkima hyökkääjä Romelu Lukaku on ollut alkukaudesta aivan pitelemätön, eikä Mourinho varmastikaan halua hoputtaa konkari Ibrahimovicia pelikentille ennen kuin mies on sataprosenttisessa kunnossa. Joukkueharjoitusten ohella Zlatan jatkaa kuntosaliharjoittelua, josta hän onkin läpi kuntoutumisensa julkaissut päivityksiä Instagramin välityksellä. Tässä esimerkki viime syyskuulta.

https://www.instagram.com/p/BYyePL3gY0G/

Unitedin entinen hyökkääjä ja nykyinen valmennusryhmän jäsen, legendaarinen Andy Cole on seurannut Ibrahimovicin kuntoutumista lähietäisyydeltä ja kommentoi hiljattain miehen merkitystä Unitedille.

”Hän saa kyllä peliaikaa koska hän on niin laadukas. Ja hän on loistava pukukopissa. Rakastan Zlatania. Hän sanoo miten asiat ovat. Hän on legendaarinen.”

Zlatan onkin ilmeisesti erittäin pidetty hahmo Manchesterin punaisella puolella. Ja miksei olisi, tuohan mies joukkueeseen kokemusta, taitoa ja ennen kaikkea maaleja. Hienosta alkukaudesta huolimatta Mourinho ottaa varmasti ilomielin vastaan uuden hyökkäyspään vaihtoehdon joukkueeseensa, jahka ruotsalainen täyteen kuntoon tulee.