Advertisement

Zlatanin loukkaantuminen olikin kerrottua vakavampi – ”Jos tietäisivät totuuden, olisivat shokissa”

Zlatan Ibrahimovic teki 7 kuukauden loukkaantumisen jälkeen paluun pelikentille viime lauantaina Manchester United – Newcastle United -pelissä. 77. minuutilla kentälle vaihdettu ruotsalaistähti loukkasi polvensa viime huhtikuussa, Manchester Unitedin Eurooppa-liigan ottelussa Anderlechtiä vastaan. Tuolloin 35-vuotiaan Ibrahimovicin tilanne näytti aluksi niin pahalta, että oli epävarmaa josko hän pelaisi enää koskaan ammattilaisjalkapalloa.

Alkuperäisen kuntoutuskartoituksen mukaan Zlatanilta olisi mennyt kuntoutumisen kanssa ainakin vuoden loppuun saakka. Hyökkääjä teki kuitenkin kovasti töitä kuntoutusjaksonsa aikana, ja palasi tositoimiin reilusti etuajassa.

”Ainoa salaisuus on ollut kova työ. Läheiseni tietävät mitä olen tehnyt. Työskentelin viisi, kuusi tuntia päivässä”, Ibrahimovic kommentoi Newcastle-pelin jälkeen.

Nykyään jo 36-vuotias veteraani paljasti myös, että hänen loukkaantumisensa oli tosiasiassa vakavampi kuin mitä julkisuuteen kerrotut tiedot antoivat ymmärtää. Ibrahimovicin uran loppuminen saattoikin olla vielä lähempänä kuin mitä tähän asti on luultu. Virallisten tietojen mukaan Zlatanilla menivät huhtikuussa polven nivelsiteet pahasti rikki.

”Jos ihmiset tietäisivät todellisen loukkaantumiseni, he olisivat shokissa että edes pelasin. Se oli enemmän kuin polvi, mutta pidän sen henkilökohtaisena – siksi valitsen olla puhumatta siitä”, ruotsalainen paljasti.

Zlatan kiitteli loukkaantumisensa jälkeen vuolaasti lähipiiriään ja muita häntä toipumisprosessin aikana auttaneita. Kiitosta tuli myös Manchester United -manageri José Mourinholle. Mourinho ja Ibrahimovic ovat vanhoja tuttuja molempien oltua taannoin samaan aikaan Inter Milanossa.

”José sanoi: ’Tee mitä ikinä tahdot. Luotan sinuun ja tiedät mitä sinun on tehtävä.’ Joten en ollut huolissani”, Ibrahimovic valotti manageriltaan saamaansa tukea loukkaantumisensa jälkeen.

Lähde: The Guardian