Kierros 2: Man United jatkaa vakuuttavaa peliä – Chelsea voittoon Lontoon derbyssä

Valioliigan toisen kierroksen suurin yllätys nähtiin Arsenalin hävitessä kovasta painostuksestaan huolimatta Stoke Citylle numeroin 1-0. Manchester United puolestaan jatkoi mihin viime viikolla jäi, nyt dominoidessaan Swansea Cityä, kun viime kauden mestari Chelsea vei kolme pistettä kotiin viime hetken maalilla Tottenhamin vieraana Wembleyllä. West Hamin ja Newcastlen huono vire jatkuu, Huddersfield Townin viedessä jo toisen peräkkäisen Valioliigaottelunsa.

Swansea City – Manchester United 0-4

Manchester United jatkoi kovia otteita kaataessaan Swansea Cityn vieraissa lukemin 0-4.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin molempien joukkueiden ylärimalaukaukset ennen Eric Baillyn 45. peliminuutin avausmaalia. Bailly oli mies paikallaan tuikatessaan Paul Pogban puskun seurauksena, maaliviivalle jääneen irtopallon verkon perukoille.

Romelu Lukaku ja Paul Pogba jatkoivat maalitehtailuaan. Kuva: Alloverpress.fi

Swansea City onnistui pitämään itsensä mukana pelissä aina 80. minuutille asti, ennen Man Unitedin toista maalia ja Swansean selkärangan katkaisemista. Romelu Lukaku jatkoi maalintekoa Henrikh Mkhitaryanin avustuksella, jonka myötä Unitedin ketsuppipullo aukesi ja punapaidat latoivat lopulta peräti kolme maalia kolmen minuutin ja 41 sekunnin sisään. Kahdesta viimeisestä maalista vastasi Pogba maltillisella nostolla yli maalivahdin, sekä Anthony Martial tarkalla alakulmalaukauksella. Erityismaininnan ansaitsee Mkhitaryan, joka on ottelun kahden syöttöpisteen myötä avustanut peräti neljä maalia kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Manchester United jatkaa Valioliigassa ensi lauantaina isännöidessään Leicester Cityä havitellessaan kauden kolmatta voittoaan. Swansea puolestaan kohtaa MK Donsin EFL Cupissa jo tiistaina, ja Crystal Palacen vieraissa Valioliigaottelussaan tulevana lauantaina.

AFC Bournemouth – Watford 0-2

Richarlisonin ja Etienne Capouen toisen puoliajan maalit nostivat Watfordin kauden ensimmäiseen voittoon Bournemouthia vastaan Vitality Stadiumilla.

Suhteellisen hiljaisessa ottelussa saatiin odottaa avausmaalia aina 73. minuutille asti. Watfordin 11.5 miljoonan punnan brassivärväys vei vierasjoukkueen johtoon Andre Greyn keskityksestä, kirjatessaan uransa ensimmäisen Valioliiga-osuman. Vain kymmenen minuuttia myöhemmin Capoue iski loppulukemat 0-2 upealla laukauksella noin 20 metristä.

Bournemouthin järjestyksenvalvojilla oli pienoisia ongelmia pidätellessään vierasjoukkueen kannattajia poissa pelikentältä, joukkueen ja kannattajien juhliessa ensimmäistä voittoaan seitsemään otteluun. Valmentaja Marco Silvalle ottelu oli ensimmäinen vierasvoitto Watfordin peräsimessä, kun yhdeksän edellistä yritystä ovat päättyneet kahteen tasapeliin sekä seitsemään häviöön.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavaksi EFL Cuppia tiistaina, Bournemouthin kohdatessa Birmingham Cityn ja Watford Bristol Cityn. Valioliigassa Bournemouth havittelee ensimmäisiä pisteitä kotona Manchester Cityä vastaan lauantain päiväottelussa. Watford jatkaa Valioliigakautta samana päivänä, kun vieraaksi saapuu sarjanousija Brighton & Hove Albion.

Burnley – West Bromwich Albion 0-1

Vaihdosta sisään tulleella Hal Robson-Kanulla oli tapahtumarikas 20 minuuttinen pelaajan tehdessä joukkueen voittomaalin, sekä hankkiessa itselleen ulosajon West Bromwichin kaataessa Burnleyn Turf Moorilla.

Muuten ei-niin-tapahtumarikkaassa ottelussa Robson-Kanu onnistui maalinteossa pelin ainoalla laukauksella maalia kohti. Laukaus olikin tarkka, ja upposi ohi Burnleyn maalivahti Tom Heatonin, mutta vain 12 minuuttia myöhemmin Robson-Kanu pääsi parrasvaloihin iskiessään Matthew Lowtonia kyynärpäällä kasvoihin.

Hal Robson-Kanu juhlii West Bromwichin voittomaalia. Kuva: Alloverpress.fi

Kymmenellä pelaajalla loppuun asti sinnittelyt West Bromwich jaksoi täten puolustaa loput ottelusta, ja otti toisen peräkkäisen voittonsa Valioliigassa. Burnleyn kannalta ottelu oli todella synkkä, ja varsinkin viimeistely-yritykset olivat ala-arvoisia, sillä 20 laukauksesta yksikään ei suuntautunut kohti maalia.

Burnley sekä West Bromwich pelaavat EFL Cuppia tiistaina, Burnleyn kohdatessa Blackburnin ja The Baggies Accringtonin. Valioliigassa West Brom kohtaa sunnuntaina Stoke Cityn, kun Burnley kohtaa Tottenhamin pari tuntia myöhemmin.

Leicester City – Brighton & Hove Albion 2-0

Shinji Okazakin ja Harry Maguiren maalit siivittivät Leicesterin turvalliseen 2-0 voittoon King Power Stadiumilla, hyvin vaisua Brightonia vastaan.

The Foxes aloitti ottelun pirteästi ja avasi maalitilinsä jo ennen yhtä minuuttia. Riyad Mahrez näytti miksi hän on haluttu tuote siirtomarkkinoilla, taituroidessaan itsensä läpi vasemmalta, laukoen kovan ja matalan kudin kohti maalivahti Mathew Ryania. Laukauksen Ryan vielä onnistui torjumaan, mutta irtopalloon ennättänyt Shinji Okazaki laittoi pallon varmasti reppuun.

Shinji Okazaki oli pirteällä pelipäällä. Kuva: Alloverpress.fi

Toisella puoliajalla Leicester lisäsi johtoansa Harry Maguiren puskumaalilla, Riyad Mahrezin antamasta kulmapotkusta. Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten Craig Shakespearen miehistö pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä Valioliigavoittoansa.

Leicesterin viikko alkaa EFL Cup-ottelulla Sheffield Unitedia vastaan, mistä matka jatkuu Old Traffordille sarjajohtaja Manchester Unitedin vieraaksi lauantain iltaotteluun. Brighton kohtaa Barnetin EFL Cupissa, sekä Watfordin lauantain Valioliigaottelussaan.

Liverpool – Crystal Palace 1-0

Crystal Palacen toisen puoliajan tunarointi johti Sadio Manén maaliin, jonka ansioista Liverpool anasti kauden ensimmäisen täyden pistepotin.

Sadio Mane jatkaa maalintekoa Anfieldillä. Kuva: Alloverpress.fi

Ottelun ensimmäiset 73. peliminuuttia oli maalitonta Liverpoolin painostusta, mutta Crystal Palacen huolimaton puolustuspään pelaaminen vapautti Manén maalintekoon, senegalilaisen sijoittaessa pallon varmasti ohi Wayne Hennesseyn. Hennesseyllä ei ollut tilanteessa mitään tehtävissä, mikä oli muuten upeasti pelanneelle maalivahdille harmillista, sillä Hennessey onnistui torjumaan peräti 12 laukausta. Ottelun 1-0 tuloksen myötä Liverpool onnistui pitämään Crystal Palacen nollilla ensimmäistä kertaa 14 viimeiseen kohtaamiseen.

Liverpool aloittaa viikon isännöidessään ensin Hoffenheimia Mestarien liiga-karsinnan toisessa osaottelussa keskiviikkona, ja tämän jälkeen Arsenalia sunnuntaina kello 18:00. Crystal Palacen EFL Cup vieraaksi matkaa Ipswich Town. Lauantain Valioliigaotteluun Palacen vieraaksi matkustaa Swansea City.

Southampton – West Ham United 3-2

Charlie Austinin lisäajan rangaistuspotkumaali ratkaisi dramaattisen ottelun The Saintsille vajaamiehistöllä pelannutta West Hamia vastaan.

Huonon viimeistelyn kanssa kamppaillut Southampton sai karistettua apinan selästään jo 11. minuutin jälkeen, Manolo Gabbiadinin iskiessä Southamptonin ensimmäisen maalin kuuteen otteluun. Reilu 20 minuuttia myöhemmin West Hamin Marko Arnautovic passitettiin suihkuun todella turhan kyynärpäätaklauksen seurauksena, ja vain minuutteja tästä Dusan Tadic lisäsi West Hamin tuskaa rangaistuspilkulta.

Marko Arnautovic harmittelee turhaa ulosajoaan. Kuva: Alloverpress.fi

Ottelu ei kuitenkaan vielä ratkennut, sillä vierasjoukkueen tuore värväys Javier Hernandez onnistui kahdella maalillansa hiljentämään St. Mary’sin totaalisesti. Ottelu ratkesi kotijoukkueen hyväksi vasta lisäajalla, kun Austin puki päällensä sankarinviitan onnistuessaan Southamptonin illan toisessa rangaistuspotkussa.

Southamptonin viikko alkaa EFL Cup pelillä Wolverhamptonia vastaan, ja jatkuu viikonloppuna Huddersfield Townin vieraana. West Hamin EFL Cup vastustajaksi saapuu Cheltenham Town, kun Valioliigassa vastaan asettuu sarjanousija Newcastle United.

Stoke City – Arsenal 1-0

Stoke Cityn uusin hankinta Jese Rodriguez sai unelma-alun Valioliigassa onnistuessaan maalinteossa heti debyyttiottelussaan. Espanjalaisen maali jäi ottelun ainoaksi, ja varmisti täten Stokelle kotivoiton Arsenalista.

Arsenal sai ohjata peliä mielensä mukaan ja piti palloa jopa 77,1% ajasta, mutta maalinteko näytti todella tuskaiselta. Maalivahti Jack Butland oli päättänyt toimivansa muurina Stoken maalilla, torjuen varmasti kaikki Gunnersin yritykset. Ottelun ainoa maali nähtiin toisen puoliajan alussa, Saido Berahinon vapauttaessa Rodriguezin laidalta, mistä espanjalainen sijoitti pallon varmasti maalin takakulmaan ohi vastaan tulleen Petr Cechin.

Jese Rodriguez juhlii debyyttiottelunsa täysiosumaa. Kuva: Alloverpress.fi

Arsenalin vaikeudet The Pottersien vieraana jatkui, Stoken viedessä jo neljännen täyden pistepotin kahdeksasta viimeisestä kotiottelustaan Arsenalia vastaan. Kyseisistä otteluista Arsenal on voittanut ainoastaan yhden.

Arsenalin seuraava ottelu pelataan Anfieldillä sunnuntaina kello 18:00. Stoke Cityllä kausi jatkuu EFL Cupissa Rochdalea vastaan, ja jatkavat Valioliigataivalta The Hawthornsilla West Bromwich Albionin vieraana tulevana sunnuntaina.

Huddersfield Town – Newcastle United 1-0

Huddersfield Town otti jo toisen voittonsa Valioliigassa jatkaen viime viikon vahvoja otteita, kaataessaan toisen sarjanousija Newcastle Unitedin kotonaan John Smith’s Stadiumilla, numeroin 1-0.

Ottelun sankariksi nousi viime vuonna joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu Aaron Mooy. Australialainen keskikenttä pelasi upeasti seinäpelin Elias Kachungan kanssa, jonka kautta Mooy pääsi laukomaan upean kierteisen pallon maalin takayläkulmaan. Huddersfieldistä tuli täten ensimmäinen joukkue, joka on onnistunut voittamaan seurahistoriansa kaksi ensimmäistä Valioliigaottelua, mikäli Valioliigahistorian ensimmäistä kautta ei oteta laskuihin mukaan.

Huddersfieldin Aaron Mooy nousi joukkueensa sankariksi. Kuva: Alloverpress.fi

Molemmat joukkueet aloittavat viikkonsa keksiviikkona pelattavissaa EFL Cup otteluissa, jossa Huddersfield kohtaa Rotherhamin ja Newcastle Nothingham Forrestin. Valioliigassa Huddersfield jatkaa kotonaan isännöidessään Southamptonia, Newcastlen toivottaessa West Ham Unitedin tervetulleeksi St. James Parkille. Molemmat ottelut alkavat lauantaina kello 17:00.

Tottenham Hotspur – Chelsea 1-2

Marcos Alonson kaksi maalia pilasi Tottenhamin ensimmäisen ottelun tilapäisellä kotikentällään, espanjalaisen kirjatessa kaksi upeaa maalia Hugo Llorisin taakse.

Loukkaantumisista kärsivä Chelsea aloitti erittäin puolustavalla kokoonpanolla. David Luiz oli määrätty keskikentän pohjalle N’Golo Kantén ja Tiemoue Bakayokon taakse, joka jätti erittäin vähän tilaa Spursin tehotriolle Harry Kanelle, Dele Allille ja Christian Eriksenille.

Taktiikka näytti tyrehdyttävän Tottenhamin hyökkäyspelin, ja avausmaali nähtiin Chelsean toimesta. Marcos Alonso jatkoi vaarallista hyökkäyspään peliänsä, laukomalla järkyttävän tarkan ja kovan vapaapotkun Llorisin vartioiman maalin yläkulmaan. Maali näytti pitkään jäävän ottelun ainoaksi, mutta 82. minuutilla Michy Batshuayin heikko puolustuspään pusku upposi epäonnekkaasti omaan maaliin. Alonso ja Chelsea pääsi vielä juhlimaan vierasvoittoa, espanjalaispuolustajan viimeistellessä toisen maalinsa. Alonson voittomaali jää varmasti harmittamaan niin Tottenhamia kuin Llorisia, sillä suoraan päin maalivahtia suuntautunut kuti oli enemmän kuin otettavissa. Chelsea katkaisi täten Tottenhamin 19 ottelun pituisen kotivoittoputken, valkopaitojen viimeksi hävittyä kotonaan Southamptonille viime vuoden toukokuussa.

Manchester City – Everton 1-1

Raheem Sterling pelasti Manchester Cityn kotihäviöltä viimehetken volleymaalillaan tunteikkaassa ottelussa, jossa nähtiin molempien pelaajia ulosajo, sekä Wayne Rooneyn 200. Valioliigamaali.

Illan ensimmäistä osumaa odotettiin vähän yli puolituntia, ja hieman yllättäen pallo poimittiin Manchester Cityn maalivahti Edersonin takaa. Cityn pallonhallinnasta ja pyörityksestä huolimatta Everton ei tarvinnut Cityltä kuin yhden kömmähdyksen. Leroy Sanén taaksepäin syöttö jäi lyhyeksi, käynnistäen Evertonin vastahyökkäyksen. Hyvän syöttöpelin päätteeksi elävä legenda Rooney pääsi ohjaamaan pallon maalivahdin jalkojen ja tolpan kautta verkkoon. Maali oli Rooneyn 200. Valioliigassa, englantilaisen täten liittyen Alan Shearerin 200-Valioliigamaalin klubiin.

Tottenhamista Man Cityyn siirtynyt Kyle Walker lisäsi Pep Guardiolan tuskaa hankkimalla itselleen varoituksen kahteen kertaan yhtä moneen minuuttiin. Ulosajosta huolimatta City onnistui rakentamaan vaarallisimmat tilanteet, Evertonin keskittyessä puolustamiseen. Everton johti ottelua aina viimeiselle kymmeniselle minuutiselle saakka, mutta Cityn pitkä pyöritys palkittiin Raheem Sterlingin tarkalla volleylaukauksella. Muuten hyvän ottelun pelannut Mason Holgate epäonnistui purussaan, josta Sterling pääsi tulittamaan pallon ohi Jordan Pickfordin. Ottelussa nähtiin vielä Evertoninkin ulosajo, Morgan Schneiderlingin toisen varoituksen myötä, mutta lisämaaleja ei ottelussa nähty.

Manchester Cityn matka jatkuu kohti Bournemouthia, jossa joukkueet kohtaavat lauantaina kello 14:30. Evertonin katse kääntyy kohti Eurooppa-liigan karsintaa, jossa he kohtaavat Hajduk Splitin torstaina kello 22:00. Valioliigassa matka jatkuu sunnuntaina Stamford Bridgellä, missä vastaan asettuu viime kauden mestari Chelsea.