Viikkokatsaus: Kierros 30

Liverpool – Everton 3-1

Valioliigan 30. kierros vihellettiin käyntiin tulikuumalla Merseyside derbyllä, tilanteessa jossa molemmat joukkueet kamppailevat kynsin ja hampain europelipaikoista. Merseyside derby oli lauantaina maineensa veroinen, kun vauhdikas ja maalirikas ottelu loppujen lopuksi päättyi 3-1 kotijoukkue Liverpoolin voittoon.

Ottelun ensimmäistä maalia ei odotettu kuin kahdeksan minuuttia. Anfieldin yleisöä huudatettiin ensimmäisen kerran Sadio Manén yksilösuorituksen myötä. Mane sai kuljetettua pallon keskikaistaa pitkin aina kuudentoista rajalle asti, josta senegalilainen onnistui yllättämään Everton maalivahti Joel Roblesin täysin. Tarkka veto löysi tiensä oikeaan takakulmaan täyden liikenteen ja yksien puikkojen lävitse, jättäen Roblesin täysin seisoville jaloille.

Everton pääsi mukaan otteluun juuri ennen 30. minuuttia, kauden debyyttiotteluansa Valioliigassa tehneen Matthew Penningtonin maalilla. Evertonin kulmapotku jatkettiin etutolpalta maalin edustalle, josta pallo löysi tiensä Penningtonin jalkaan pienehkön pingiksen saattamana, eikä 22-vuotias erehtynyt uransa ensimmäisen valioliigamaalinsa viimeistelyssä.

Maalintekijät Philippe Coutinho sekä Sadio Mané juhlivat maalia yhdessä Roberto Firminon kanssa. Kuva: Alloverpress.fi

Liverpool ei tasoitusmaalia säikähtänyt, sillä Liverpoolin 2-1 johtomaali nähtiin ainoastaan kolmisen minuuttia myöhemmin. Ottelussa tutulle tasolleen palannut Philippe Coutinho huudatti kotiyleisöä tutulla vasemmalta tulleella leikkauksella. Ohitettuaan ensin Evertonin ensimmäiset puolustajat nopeudellaan, brasilialaistaituri leikkasi kolmannen puolustajan ohi keskelle ja kierrätti pallon vastuttomasti oikeaan yläkulmaan, jättäen tasoitusmaalin tehneen Penningtonin ihmettelemään tapahtunutta.

Toisen jakson alussa Evertonilla oli oiva paikka tulla tasoihin erikoistilanteesta. Keskialueelta lähtenyt vapaapotku pelattiin yli nukkuvan Liverpool puolustuksen, johon Ashley Williams kerkesi ensimmäisenä. Williamsin liukulaukaus ei kuitenkaan saanut tarpeeksi voimaa taakseen, ja maalivahti Simon Mignoletillä oli helppo työ ottaa pallo turvallisesti haltuunsa.

Liverpoolin kolmas sekä ottelun viimeinen maali nähtiin 60. peliminuutin tienoilla. Coutinho jatkoi hyökkäyssuuntaista dominointiaan taituroidessaan itsensä läpi keskikentän ja löytäen juuri kentälle tulleen Divock Origin. Belgialainen näki maalivahti Roblesin kyseenalaisen vastaantulon ja antoi painavan laukauksena laulattaa Anfieldiä viimeisen kerran.

Jürgen Klopp on nyt voittanut kaikki kolme Merseyside derbyänsä, ja voitto oli Liverpoolille elintärkeä noustessaan Valioliigan sijalle kolme, pisteen edelle neljäntenä vaanivaa Manchester Cityä. Everton puolestaan jatkaa sijalla seitsemän, pisteen jäljessä kuudentena olevaa Arsenalia.

Liverpoolin seuraava ottelu nähdään niin ikään Anfieldillä Bournemouthin matkatessa punapaitojen vieraaksi keskiviikkoiltana. Evertonin taipale jatkuu Manchester Unitedin vieraana tiistai-iltana.

Burnley – Tottenham Hotspur 0-2

Tottenham kavensi Chelsean sarjajohtoa voittaessaan Burnleyn Turf Moorilla numeroin 0-2. Voitto oli Hotspurin ensimmäinen vierasvoitto Valioliigassa sitten tammikuun alun.

Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut ensimmäistäkään maalia, mutta lähimpänä kävi vierasjoukkue. Christian Eriksen pääsi kuljettamaan palloa ylös vasenta laitaa, lähettäen ilkeän laukauksen kohti Tom Heatonin vartioimaa maalia. Heaton onnistui torjuntansa myötä tarjoilemaan riparin maalilla kärkkyneelle Dele Allille, josta englantilainen ei kuitenkaan onnistunut pitämään palloa matalana, vaan laukoi pallon yläkatsomoon.

Ensimmäinen puoliaika sai vierasjoukkueen silmistä katsottuna hyvin ikävän lopun, Tottenhamin joutuessa korvaamaan niin Victor Wanyaman kuin Harry Winksin loukkaantumisten takia.

Eric Dier sai maistaa maalintekoa yli vuoden tauon jälkeen. Kuva: Alloverpress.fi

Toisella puoliajalla Tottenham lisäsi vauhtia ja prässäsi huomattavasti ensimmäistä puoliaikaa enemmän. Ottelun 66. minuutilla Eriksen toimitti kulmapotkun Burnleyn alueelle, joka loppujen lopuksi päätyi Eric Dierin haltuun. Eric Dier ei avopaikasta erehtynyt ja kirjasi ensimmäisen maalinsa sitten joulukuun, vuonna 2015.

Vain 11 minuuttia myöhemmin Tottenham kaksinkertaisti johtonsa upealla yhteispelillä. Eriksen oli jälleen asialla avatessaan pelin Allille oikeaan laitaan. Alli puolestaan jatkoi pallon matalalla keskityksellä maalinedustalla kärkkyneelle Son Heung-Minille, joka ei ohjauksessaan erehtynyt.

Voitto toi Tottenhamin seitsemän pisteen päähän sarjajohtaja Chelseaa, joka kompuroi omassa ottelussaan Crystal Palacea vastaan. Burnley tippui sijalle 15, vielä pisteen edellä Crystal Palacea. Burnley isännöi Stoke Cityä tiistai-iltana, Tottenhamin kohdatessa Swansean vieraissa.

Chelsea – Crystal Palace 1-2

Crystal Palace teki shokkivierailun Stamford Bridgellä napatessaan kolme pistettä sarjajohtajalta, samalla pidentäessään voittoputkeaan neljään otteluun.

Ottelussa nähtiin vauhdikas ensimmäinen 15 minuuttinen. Chelsea avasi maalihanat jo 5. minuutilla, Eden Hazardin noustessa ensin vasenta laitaa ja sitten päätyviivaa pitkin, lähettäen matalan keskityksen etutolpalle. Etutolppaa kohti juoksun tehneen Cesc Fabregaksen ohjaus löysi tiensä varmasti verkkoon.

Vain neljä minuuttia myöhemmin Crystal Palace tuli ottelussa tasoihin. Elämänsä kautta pelaava, ja ottelun paras pelaaja, Wilfried Zaha sai kunnian tuoda vierasjoukkueen tasoihin. Christian Benteke sai pallon haltuunsa hieman kuudentoista-alueen ulkopuolella, mistä belgialaiskärki sai pallon jatkettua keskelle Zahalle. Tilan puutteesta huolimatta Zaha onnistui löytämään raon Chelsea puolustajan jalkojen välistä leikkaamalla oikealle, josta 24-vuotias taituri onnistui laukomaan räväkän maatiaisen vasempaan takakulmaan.

Ei edes N’Golo Kante saanut Wilfried Zahaa aisoihin. Kuva: Alloverpress.fi

Vain kaksi minuuttia myöhemmin samainen kaksikko oli jälleen asialla. Benteke avasi pelin keskikentältä vasemmalle laidalle Zahalle, jonka palautus vapautti ja mahdollisti Benteken maltillisen noston yli maaliltansa vastaan tulleen Thibaut Courtoisin.

Loppuottelu olikin sarjajohtaja Chelsean pyöritystä, mutta maalivahti Wayne Hennessey oli mies paikallaan, ja varmisti puolustuksensa avulla täyden piste potin vierasjoukkueelle. Chelsean 24:stä laukauksesta jopa 11 suuntautui maalia kohti, mutta Hennessey ei murtunut paineen alla.

Pistepotti oli Crystal Palacelle elintärkeä, joukkueen kamppaillessa putoamista vastaan. Crystal Palacen löytää sijalta 16., ainoastaan neljän pisteen erolla putoamisviivaan. Chelsea on häviöstä huolimatta selkeä mestarisuosikki, vaikka Tottenham onnistui raahaamaan itsensä seitsemän pisteen päähän.

Chelsean matka jatkuu keskiviikkona Manchester Cityn matkatessa Stamford Bridgelle, samalla kun Crystal Palace vierailee St. Marysilla pelattavassa ottelussa Southamptonin vieraana.

Hull City – West Ham United 2-1

Hull City tuli rinnalle ja ohi ottelun toisen puoliajan myöhäisellä maalilla, joka pitää joukkueen mukana taistelussa ensikauden valioliigapaikasta.

West Ham United sai otteluun hyvän alun ja aloitti maalinteon 18. minuutilla. Aaron Cresswellin keskitys Hullin boksiin ei itsessään ollut kovinkaan vaarallinen, mutta Curtis Daviesin lukiessa pallon lentoradan täysin väärin, pallo löysi tiensä Andy Carrollin jalkaan, jonka viimeistely ei tilanteessa ontunut. Andy Carroll kiitti ja kuittasi täten uransa 50. maalin Valioliigassa.

West Hamilla oli ensimmäisen jakson parhaimmat mahdollisuudet lisämaaleihin, muun muassa Andy Carrollin voimakkaan puskun suuntautuessa vierasjoukkueen harmiksi suoraan päin maalivahti Eldin Jakupovicia.

Andrea Ranocchia räjäytti stadionin voitonjuhliin myöhäisellä puskumaalillaan. Kuva: Alloverpress.fi

Toisen jakson Hull City oli jotain aivan muuta kuin mitä ensimmäisellä nähtiin. Päävalmentaja Marco Silva teki täsmällisen vaihdon ottaessaan Curtis Daviesin vaihtoon, ja kentälle Kamil Grosickyn. Vain kahdeksan minuuttia tästä ja Grosicky oli jo ennättänyt avustamaan Andrew Robertsonia viimeistelemään valioliigauransa ensimmäisen osuman. Hienon seinäpelin jälkeen Grosicky pääsi kuljettamaan palloa kohti kuudentoistarajaa jatkaen pallon upeasti Robertsonin juoksulinjalle. Kovassa vauhdissa pallon haltuunsa ottanut Robertson murtautui juoksullaan puolustuslinjan läpi, ja sijoitti pallon varmasti maalin oikeaan alakulmaan.

Kamppailu tarvitsi 85. minuuttia löytääkseen itselleen voittajan, Andrea Ranocchian pukiessa sankariviitan ylleen. Vaihdosta kentälle tulleen Grosickyn kulmapotku löysi Ranocchian etutolpalta, josta tyylipuhdas pusku leijaili Darren Randolphin ulottumattomiin, ja räjäytti täten KCOM Areenan täyteen riemuun. Maali oli Ranocchian valioliigauran ensimmäinen.

Voitto oli Hull Citylle toivottu toivoa antava pistepotti, joukkueen yhä lymytessä putoamisviivan huonommalla puolella, nyt vain pisteen 17. sijalla olevan Swansean perässä. West Hamille häviö oli neljäs peräjälkeen, ja on tippunut sarjataulukossa sijalle 14.

Hull Cityn seuraava ottelu pelataan niin ikään kotiareenalla Middlesbroughia vastaan, ottelussa jossa molemmat joukkueet pelaavat putoamista vastaan. West Ham matkustaa Emirates Stadiumille pisteiden toivossa, kun vastaan asettuu Lontoon paikallisvastustaja Arsenal.

Leicester City – Stoke City 2-0

Leicester Cityn jäätävä suunnanmuutos jatkuu Craig Shakespearen alaisuudessa, Leicesterin voittaessa jo neljännen peräkkäisen valioliigaottelun.

Leicester aloitti ottelun kovalla paineella, joka palkittiin maalilla Wilfred Ndidin upean kaukolaukauksen muodossa. Danny Simpson pelasi pallon Ndidille, joka taidokkaan ensimmäisen kosketuksen saattamana lähetti törkyisän pommin noin 20 metristä millintarkasti vastustajan maalin etuyläkulmaan.

Riyad Mahrez, joka on saanut kovaa kritiikkiä kauden otteistaan, oli kovalla pelituulella lauantain ottelussa. Mahrez oli tutulla tavallaan laidasta leikaten sijoittamassa palloa ohi Lee Grantin, mutta maalivahti sai viime hetkellä näppinsä väliin.

Riyad Mahrez on hiljalleen palaamassa viime vuoden tasolleen. Kuva: Alloverpress.fi

Hiljalleen viimekauden tasolleen palannut Jamie Vardy sai toisella jaksolla kunnian kaksinkertaistaa Leicester Cityn johdon. Danny Simpsonin kirjatessa ottelun toisen syöttömerkintänsä tarkalla keskityksellään, Vardy sai pamauttaa sydämensä kyllyydestä upean volleymaalin, jossa Grantille ei jätetty pienintäkään mahdollisuutta torjuntaan. Mahrezilla oli vielä omat paikkansa lisätä Leicesterin johtoa, mutta muuten energisesti pelanneen algerialaiskeskikentän ruuti vaikutti vähintään kostealta.

Ottelun loppuminuuteilla Peter Crouchilla oli avopaikka kaventaa ottelun numeroita, mutta reilu kaksimetrisen hyökkääjän pusku suuntautui yli maalin.

Leicester siirtyy voiton myötä 13. sijalle, 33 pisteellään. Stoke Cityn 36 pisteen potti riittää puolestaan yhdeksänteen sijaan. Leicester City kohtaa tiistaina Sunderlandin kotonaan, Stoke Cityn vieraillessa Turf Moorilla Burnleyn vieraana.

Manchester United – West Bromwich Albion 0-0

Manchester United kärsi kirvelevän pistemenetyksen, ja on yhtä askelta kauempana neljän parhaan sijoituksista ja sen myötä Mestarien liigapeleistä. Old Traffordilla maalittomaan tasapeliin päättynyt ottelu West Bromwichia vastaan näki Unitedin häviöttömän putken kasvavan 19 ottelun pituiseksi, joka ei kuitenkaan José Mourinhon joukkoja lohduta, joukkueen ollessa jo viiden pisteen päässä neljäntenä olevasta Manchester Citystä.

Ensimmäinen puoliaika oli puolin ja toisin haluttoman näköistä pallottelua, eikä jättänyt jälkikasvuille kovinkaan paljoa kertomista. Lähimmäksi maalia pääsi Anthony Martial päästessään puskemaan takatolpan tuntumilta, mutta ei onnistunut suuntaamaan palloa kehikon sisäpuolelle.

Toisen jakson alussa West Bromwich oli mennä johtoon. Craig Dawsonin syöttö löysi vapaana olevan Darren Fletcherin keskeltä, jonka kuti West Bromin harmiksi epäonnistui täysin, eikä puolustaja Eric Baillyllä ollut vaikeuksia saada jalkaansa väliin.

Jose Mourinhon Manchester United sekä Tony Pulisin West Bromwich joutuivat tyytymään pistejakoon. Kuva: Alloverpress.fi

Toisen jakson alkupuolella Henrik Mkhitaryan pääsi kuin ilmaiseksi kasvokkain Ben Fosterin kanssa, mutta ei onnistunut yllättämään West Bromwichin maalivahtia. Hetki tämän jälkeen toisessa päässä oli tapahtua harvinainen epäonnistuminen Darren Fletcherin kaukolaukauksen tömähtäessä David De Gean maalin ylähirteen, espanjalaismaalivahdin epäonnistuessaan totaalisesti helpon näköisessä kopissaan.

Ottelun kuolevilla minuuteilla Marcus Rashford kokeili onneansa vapaapotkusta. Aivan ylänurkkaan suuntautunut, yli 20 metrin päästä lähtenyt vapaapotku olikin yllättää Fosterin, joka viime hetkellä ylsi yhteen kauden hienoimpiin venytyksiin.

Manchester United jatkaa Valioliigan viidennellä sijalla, kun plakkarissa on 53 pisteen verran, West Bromwichin jatkaessa paremmassa keskikastissa kahdeksannella sijalla. Manchesterin valioliigakausi jatkuu tiistaina Evertonia vastaan, West Bromin matkustaessa Vicarage Roadille Watfordin vieraaksi.

Watford – Sunderland 1-0

Watford onnistui viimein katkomaan voitottoman putkensa Miguel Britosin toisen puoliajan puskumaalilla, Sunderlandin voitottoman putken venyessä jo viiteen otteluun. Maalittomasta ensimmäisestä puoliajasta huolimatta, ensimmäinen jakso tarjosi vauhdikasta jalkapalloa kentän molemmissa päädyissä.

Jordan Pickford joutui esittämään tuplatorjunnan jo pelin 10. minuutilla, kun M’baye Niang pääsi kokeilemaan vasemmalta puolelta, ja Abdoulaye Doucoure heti perään toiselta. Toisessa päädyssä puolestaan käytiin lähellä Heurelho Gomesin katsoessa vierestä, kun Adnan Januzajn ikävän kimmokkeen ottanut laukaus lipui vain senttejä ohi Watfordin maalin.

Jordan Pickfordin uroteot eivät ole riittäneet Sunderlandin menestykseen. Kuva: Alloverpress.fi

Ottelun ensimmäinen ja ainoa maali nähtiin Watfordin kulmapotkun ja todellisen pingisottelun jälkeen. Tom Cleverleyn kulmapotku löysi Stefano Okakan, joka ohjasi pallon maalia kohti, jonka Fabio Borini onnistui korjaamaan maaliviivalta oman maalin ylähirteen. Pallo pysyi pelissä löytäessään tien Craig Catchcartille, jonka jatko puolestaan löysi Miguel Britosin takatolpalta, joka viimein onnistui puskemaan pallon aina verkon perukoille saakka.

Nelisen minuuttia avausmaalista Watford luuli jo menneensä 2-0 johtoon, Okakan vapauttaessa kentälle tulleen Isaac Successin, mutta nuoren nigerialaisen viimeistely ei onnistunut yllättämään hienosti vastaan tullutta Pickfordia.

Watford nousi voittonsa myötä 12. sijalle Sunderlandin yhä rämpiessä taulukon pohjalla. Watford kohtaa seuraavassa ottelussaan West Bromwichin kotonaan, Sunderlandin kokeillessaan onneaan Leicesteriä vastaan.

Southampton – AFC Bournemouth 0-0

St. Marys Stadiumilla käyty Southamptonin ja Bournemouthin välinen kamppailu päättyi maalittomaan pisteidenjakoon, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkoa ottelu nimiinsä.

Jay Rodriguez oli jo hetken karkumatkalla 15. peliminuutilla, mutta linjatuomarin lippu ilmoitti paitsiorikkeen tapahtuneen. Toisessa päädyssä Bournemouth pääsi lähelle täysosumaa kulmatilanteesta, jossa pallo siivottiin vaara-alueelta vasta maaliviivalta.

Ottelun 38. minuutilla Dusan Tadic murtautui Bournemouthin rangaistusalueelle. Tadicin rauhallinen viimeistely jäi senttien varaan, pallon osuessa tolppaan ja täten lipuen yli päätyrajan.

Harry Arterin tukijalka petti painajaismaisessa tilanteessa. Kuva: Alloverpress.fi

Toisella jaksolla Bournemouth luuli jo tehneensä ottelun avausmaalin Benik Afobén saadessa pallon haltuunsa maalin edustalla, mutta onnistui avopaikasta huolimatta tuikkaamaan pallon ohi Southamptonin maalin. Bournemouthin prässi jatkui maalitilanteen jälkeen, jonka aikana Brad Smith pääsi kokeilemaan maalikehikon kestävyyttä kaukolaukauksellaan. Irtopallo laskeutui suoraan Marc Pughille, joka ei kuitenkaan onnistunut kuolettamaan palloa, jonka myötä maalitilanne kuihtui pois.

Juuri ennen 80. minuuttia Bournemouthilla oli tuhannen taalan paikka sinetöidä kamppailu nimiinsä. Jack Wilshere onnistui pelaamaan pallon Ryan Fraserille rangaistusalueen sisälle, josta Ryan Bertrandin päätös oli repiä Fraser maahan sääntöjen vastaisesti, eikä tuomari Jonathan Mossilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin näyttää palloa pilkulle. Vierasjoukkueen kannattajat olivat saada täydellisen ryöstöretken Harry Arterin astuessa laukomaan rangaistuspotkua, mutta ei onnistunut kuin säikäyttämään yläkatsomon kannattajia tukijalan pettäessä juuri ratkaisevalla hetkellä.

Molemmat joukkueet ovat kauden aikana keränneet 34 pistettä, Southamptonin ollessa 10., yhtä sijaa Bournemouthia ylempänä. Southamptonin taival jatkuu kotiottelulla Crystal Palacea vastaan keskiviikkona, kun Bournemouth matkustaa Anfieldille yrittäen toistaa alkukauden voittoa Liverpoolista.

Swansea City – Middlesbrough 0-0

Pohjapään kamppailussa kumpikaan joukkue ei onnistunut viemään koko pistepottia maalittomaan tasapeliin päättyneessä ottelussa.

Ottelu alkoi ryminällä, ja jo seitsemännellä minuutilla Martin Olssonilla oli mahdollisuus laittaa Swansea City johtoon. Hienon leikkauksen jälkeen Olssonin laukaus kuitenkin leijaili hieman yli Middlesbroughin maalin. Vain paria minuuttia myöhemmin oli Jordan Ayewin vuoro yrittää samantapaista viimeistelyä. Ayewin etutolppaa kohti suuntautunut yritys oli loppujen lopuksi marjoja Victor Valdesille.

Toisella jaksolla Middlesbrough pääsi ottelun henkeen mukaan, ja kuuden minuutin pelin jälkeen Adama Traoren kuti oikealta laidalta oli yllättää Swansean, mutta kuti lipui hieman ohi takatolpan. Pari minuuttia tästä Alvaro Negredo pääsi kasvotusten Lukasz Fabianskin kanssa, tilanteessa jossa jälkimmäinen kuitenkin ehti pallon purkuun ennen hyökkääjän viimeistely yritystä.

Adam Clayton ei ole uskoa silmiään Rudy Gesteden viime hetken puskun lipuessa ohi maalin. Kuva: Alloverpress.fi

Victor Valdes pääsi niin ikään näyttämään taitojaan toisessa päädyssä, Gylfie Sigurdssonin kaukolaukauksen seurauksena, jossa Valdes onnistui viime hetkellä torjumaan Sigurdssonin korkean laukauksen sormenpäillään.

Swansea onnistui ottelun loppuhetkillä muodostamaan vaarallisen paineen Valdesin maalille, ja pääsi myös hyvin lähelle voittomaalia. Luciano Narsingh oli enemmän kuin lähellä karata Middlesbroughin puolustukselta, mutta pallo jäi ikävästi jalkoihin. Tilanne kuitenkin jatkui, ja pallo päätyi lopulta Leroy Fehrille, joka voimalla pystyi tekemään laukaisutilaa itselleen. Kääntölaukaukseen Fehr ei saanut aivan puhdasta osumaa, ja laukaus suuntautui lopulta reilusti yli maalin.

Middlesbrough oli vielä napata pistepotin mukaansa ottelun lisäajalla. Negredon tarkka ulkosyrjäkeskitys löysi Rudy Gesteden rangaistusalueen sisältä, mutta Gesteden pusku oli vailla osoitetta.

Swansea pysyy tasapelin myötä 17. sijallaan, Middlesbroughin ollessa toiseksi viimeisenä, sijalla 19. Swansea jatkaa Tottenhamia vastaan kotikentällään keskiviikkona, Middlesbroughin matkatessa KCOM Stadiumille elintärkeään otteluun Hull Cityn vieraaksi.

Arsenal – Manchester City 2-2

Sunnuntain trillerissä Arsenal ja Manchester City kohtasivat Emirates Stadiumilla. Jännittävä ja tasainen ottelu päättyi 2-2 tasapeliin, Arsenalin noustessa tasoihin takaa-ajoasemasta toistamiseen.

Manchester City aloitti hiljentämällä Emirates Stadiumin jo 5. peliminuutilla. Kevin de Bruynen purkupallo laittoi kovia otteita esittäneen Leroy Sanen matkaan omalla laidallaan. Sanen ennättäessä palloon ensimmäisenä, hyökkääjä jatkoi ohittamalla maalivahti David Ospinan ja viimeistelemällä 1-0 numerot Manchester Cityn eduksi. Vain viisi minuuttia myöhemmin Cityllä oli oiva paikka kaksinkertaistaa johtonsa. Ensimmäisenä kokeilemaan pääsi De Bruyne, jonka kova laukaus tärisytti maalikehikkoa. Pomppivaan irtopalloon ennätti ensimmäisenä David Silva, jonka yrityksen Ospina onnistui torjumaan.

Arsenalin Shkodran Mustafi varmisti pisteen joukkueelleen onnistuessaan Mesut Özilin kulmapotkusta. Kuva: Alloverpress.fi

Ensimmäisen jakson viimeisillä minuuteilla Arsenal onnistui tasoituksessaan. Epäonnistuneen Arsenal kulman jälkeen City luuli jo rauhoittaneensa tilanteen, mutta Skhodran Mustafi palautti pallon rangaistusalueella kärkkyneelle Theo Walcotille, joka paitsio huuteluista huolimatta viimeisteli pelin 1-1. Arsenal ei tasoituksestaan kauaa pystynyt nauttimaan, sillä vain kaksi minuuttia myöhemmin Cityn välitön painostus tuotti tulosta. Kevin de Bruynelle siunaantui laukaisutilaisuus vasemalla laidalla, johon Laurent Koscielny vielä ehti väliin. Cityn prässätessä Arsenal ei päässyt purkamaan, jonka seurauksena Silva löysi syötöllään Sergio Agueron oikealla laidalla, jonka tulinen laukaus upposi Arsenalin maalin takakulmaan.

Arsenal löysi suuremman vaihteen toiselle puoliajalle ja pääsi täten hyvin peliin mukaan. Arsenalin urhoollinen yritys palkittiin Mustafin yltäessä korkeimmalle Mesut Özilin antamassa kulmapotkussa. Mustafin maali jäi ottelun viimeiseksi molempien joukkueiden ottaessa askeleen taaksepäin, varmistaen joukkueiden välisen pistejaon.

Manchester City tippui taulukossa neljännelle sijalle 58 pisteellään, yhtä pistettä Liverpoolia jäljessä. Arsenalin löytää sijalta kuusi, 51 pisteellä.

Arsenal kohtaa seuraavaksi West Hamin Emirates Stadiumilla, Manchester Cityn vieraillessa Stamford Bridgellä Chelsean vieraana. Molemmat ottelut pelataan keskiviikkoiltana.