Advertisement

Alderweireldin MM-kisat vaarassa? – manageri haluaa nähdä topparin pelaavan enemmän

Tottenham Hotspurin belgialaistoppari Toby Alderweireldin kausi on mennyt hyvin pitkälti pilalle ikävän takareisivamman vuoksi. Alderweireld loukkasi reitensä Real Madridia vastaan pelatussa Mestarien liigan ottelussa marraskuun alussa. Sen jälkeen hän on pelannut seurajoukkueessaan vain kaksi FA Cupin ottelua kesän hankinnan Davinson Sanchezin otettua paikkansa Tottenhamin puolustuslinjassa Jan Vertonghenin vierellä.

Alderweireld pelasi kuitenkin täydet minuutit Belgian tiistaisessa harjoitusottelussa Saudi-Arabiaa vastaan. Hän oli osa kolmen topparin linjaa yhdessä Vertonghenin sekä Manchester Cityn Vincent Kompanyn kanssa. Ottelun jälkeen Belgian päävalmentaja Roberto Martinez puhui loppukauden peliajan tärkeydestä etenkin niille pelaajille, jotka tällä kaudella ovat muuten pelanneet vähemmän. Alderweireld kuuluu ilman muuta tuohon joukkoon.

”Jokaisen pelaajan täytyy nyt saada jakso erittäin hyvää jalkapalloa. Seitsemän viikkoa ei ole pitkä aika”, Martinez totesi Sky Sportsin mukaan. ”Tietyt pelaajat ovat pelanneet paljon, heille peliaika nyt ei ole yhtä tärkeää. Mutta toiset eivät ole pelanneet kovin paljon, ja Toby saattaa olla yksi näistä. Heille se on tärkeää.”

Topparin paikoista Belgian kisajoukkueessa taistelevat lisäksi ainakin niin ikään vähän pelannut Barcelonan Thomas Vermaelen, Celticin Dedryck Boyata, Los Angeles FC:n Laurent Ciman sekä Watfordin Christian Kabasele. Alderweireldin 74 maaottelun kokemus on kuitenkin niin rautainen, että on yllätys jos hän ei joukkueesta löydy. Lisäksi Martinez on hyvin vaikuttunut hänen taidoistaan silloin kun hän pääsee kentälle asti.

”Se mitä Tobylla puolestaan on, on aktiivisuus ja luonnollinen halu katkoa kaikki kohti tulevat hyökkäykset. Oli hienoa nähdä, että hän oli fyysisesti erittäin vahva myös viimeisen vartin aikana.”