Advertisement

Alderweireldin odotettava mahdollisuuttaan Tottenhamissa

Tottenham Hotspurin keskuspuolustaja Toby Alderweireld oli tällä kaudella pitkään sivussa takareisivamman vuoksi. Hän loukkasi reitensä marraskuun alussa Mestarien liigan ottelussa Real Madridia vastaan. Talvella hän palasi harjoituksiin liian pian ja pidensi toipumisaikaansa odotettua pidemmäksi.

Nyt hän on kuitenkin ollut jo jonkin aikaa pelikunnossa. Helmikuussa Alderweireld pelasi kahdessa Tottenhamin FA Cupin ottelussa täydet minuutit. Saman hän teki myös Belgian maajoukkueen harjoitusottelussa Saudi-Arabiaa vastaan maaliskuun lopulla.

Valioliigassa hän ei ole pelannut kuitenkaan sitten lokakuun lopun. Tottenhamilla on liigassa menossa 14 ottelun tappioton putki eikä manageri Mauricio Pochettino ole halunnut lähteä sekoittamaan hyvin pelannutta toppariparia Jan VertonghenDavinson Sánchez. Pochettino kuitenkin uskoo, että Alderweireldinkin mahdollisuus tulee vielä tällä kaudella.

”Luomme draamaa joskus varsin pienistä asioista. 14 tappiottoman ottelun jälkeen ei kannata puhua pelaajasta, joka ei ole pelannut ja on ollut pitkään loukkaantuneena”, Pochettino kommentoi Sky Sportsin mukaan. ”Toby on yhä pelaajamme kahden vuoden sopimuksella. Olen varma, että hän pelaa ennen kauden päättymistä. Hän pärjää hyvin harjoituksissa. Hänen on vain odotettava mahdollisuuttaan. Tänään ei kannata puhua enempää tällaisesta tilanteesta.”

Alderweireldin pelaamattomuus saattaa heijastua myös hänen kesän tilanteeseensa Belgian MM-kisajoukkueessa. Pelikunnossa ollessaan hänen paikkansa joukkueessa pitäisi olla selviö, mutta Belgian manageri Roberto Martinez on todennut, että vähemmän pelanneiden olisi erittäin tärkeää saada hyvä pelijakso kauden loppuun. Avauskokoonpanon paikka Alderweireldilla siis saattaa vähintäänkin olla uhattuna.