Eurooppa-liigassa todellista maali-iloittelua

Eurooppa-liigan puolivälierät tarjosivat todella viihdyttävää jalkapalloa. Mukaan mahtui myös todellinen superyllätys. Välieräparit arvotaan tänään iltapäivällä. Välieristä on lupa odottaa todellista jalkapallon juhlaa. Ainakin jos puolivälierien pelaaminen mukana olevilta joukkueilta jatkuu myös yhä.

Arsenal eteni välieriin yhteismaalein 6-3. Ensimmäinen osa päättyi Lontoossa 4-1 Arsenalin voittoon ja Moskovassa pelattiin tiukka 2-2 tasapeli. TsSKA johti ottelua jo 2-0 ja oli hyvin lähellä tehdä kolmannenkin osuman. Tuo olisi voinut lamauttaa Arsenalin totaalisesti ja viedä moskovalaiset jatkoon. Näin ei kuitenkaan tällä kertaa tapahtunut ja Arsenal pääsi iskemään ottelun loppupuolella kahdesti.

Sporting CP pisti kotikentällään ennakkosuosikki Atletico Madridin ahtaalle. Atletico oli voittanut kotikentällään 2-0 ja Sporting vei oman kotiottelunsa nimiinsä 1-0. Atletico eteni siis välieriin yhteismaalein 2-1. Helpolla jatkopaikka ei sillekään tullut.

Marseille oli odotetun vahva kotikentällään. Leipzig voitti oman kotiottelunsa 1-0. Marseillessa joukkueen taso ei enää riittänyt. Kotijoukkue otti lopulta selvän 5-2 voiton ja eteni jatkoon yhteismaalein 5-3. Leipzig meni ottelussa 0-1 johtoon toisella peliminuutilla, mutta Marseille ei tuosta hätääntynyt. Joukkue tuli ottelussa tasoihin jo kuuden minuutin kohdalla. Yhdeksän minuutin kohdalla kotijoukkue iski toistamiseen. Marseille sai tuon jälkeen ottelun hyvin hallintaansa ja otti lopulta ansaitun jatkopaikan.

Salzburgissa nähtiin kierroksen suurin paukku. Lazio oli voittanut kotiottelunsa 4-2 ja sai vahvat asetelmat toiseen osaan. Salzburg teki kuitenkin kaksi vierasmaalia ja nuo lopulta toivat joukkueelle jatkopaikan. Salzburg otti kotikentällään Laziosta selvän 4-1 voiton ja eteni jatkoon yhteismaalein 6-5. Lazio meni ottelussa 0-1 johtoon 55. minuutin kohdalla, mutta Salzburg tasoitti minuuttia myöhemmin. Toisella puoliajalla kotijoukkue iski neljässä minuutissa kolme maalia ja ottelu oli sillä selvä. Salzburg on tiputtanut nyt sekä Dortmundin että Lazion