Advertisement

Arvostettu manageri ehdolla Chelsean ja Arsenalin uudeksi manageriksi

Valioliigan kärkipään joukkueet Chelsea ja Arsenal ovat todennäköisesti kumpikin vaihtamassa kesällä manageria.

Vuoden 1996 syksystä asti Arsenalin managerina toimineen Arsene Wengerin sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta fanit ovat vaatineet ranskalaisen eroamista jo muutaman vuoden ajan. Mikäli Arsenal ei voita tällä kaudella Eurooppa-Liigaa, jää seura jo toisen kerran peräkkäin Mestarien liigan ulkopuolelle.

Antonio Conten poistuminen Chelsean managerin paikalta kesällä on jo käytännössä varma asia. Contea on viety huhuissa mm. Paris Saint-Germainin päävalmentajaksi.

Molemmat suurseurat etsivät oikeaa miestä uudeksi päävalmentajakseen, ja yksi varteenotettava ehdokas olisi Juventusta tällä hetkellä manageroiva Massimiliano Allegri.

50-vuotias Allegri on kertonut Telegraphin haastattelussa, että hän aikoo suunnata Italian rajojen ulkopuolelle, kun hän jättää torinolaisseuran.

Hänet onkin yhdistetty siirtohuhuissa Chelseaan ja Arsenaliin. Koko pelaaja- ja valmentajauransa Italiassa viettänyt Allegri ei valottanut, mihin ja milloin hän toivoo siirtyvänsä, mutta seuraava osoite tulee kuitenkin olemaan ulkomailla.

”Aion ehdottomasti jatkaa valmennusuraani ulkomailla. Olen tehnyt työni Italiassa, Allegri sanoi.

Italialasluotsin taktista osaamista on ylistetty viime vuosina yllin kyllin, mutta hän näkee itsensä enemmän vaistonvaraisena valmentajana.

”En voisi ikinä olla valmentaja, joka keskittyy pääasiassa vain taktiikoihin tai analytiikkaan, koska olen enemmän vaistomainen.

”Minun mielestä valmentaja pohjaa päätöksensä tuntemuksiin ja havaintoihin. Muutoin tarvitsisi vain istua tietokoneen äärellä, ja jalkapallo olisi kuin konsolipeliä. Minä en ole sellainen.

”Jalkapallossa on paljon ihmisiä, jotka tavoittelevat täydellisyyttä numeroilla ja taktiikoilla, mutta se on mahdotonta, koska jalkapallossa on liikaa muuttujia.

Mielenkiintoista onkin nähdä mikä tulee olemaan Allegrin seuraava osoite. Allegrin kanssa lähes samoja polkuja kulkenut Antonio Conte voitti heti ensimmäisellä kaudellaan Chelsean kanssa Valioliigan mestaruuden, joten on hyvinkin mahdollista, että Chelsean seurajohto luottaa jatkossakin italialaisvereen.