Advertisement

Burnley lisäsi Frank de Boerin tuskaa. Potkut uhkaavat

Burnley oli sunnuntaina Crystal Palacelle liian vahva vastustaja. Burnley voitti ottelun 1-0 Chris Woodin maalilla. Wood siirtyi Burnleyyn kesällä Championshipissä pelaavasta Leedsistä 15 miljoonalla punnalla. Wood voitti Championshipin maalikuninkuuden viime kaudella 27 osumalla. Uudessa seurassa tämä uusi-seelantilainen hyökkääjä on tehnyt molemmissa pelaamissaan otteluissa maalin.

Crystal Palacelle sunnuntain ottelu oli erittäin tärkeä. Se on hävinnyt nyt kaikki neljä pelaamaansa ottelua ja manageri Frank de Boerin asema oli jo ennen Burnley-ottelua hyvin tukala. Voitto olisi tuonut hollantilaiselle managerille hieman työrauhaa, mutta nyt tilanne näyttää entistäkin huonommalta. Mediassa on jo spekuloitu De Boerin mahdollisesti saavan potkut alkuviikosta. Ennen viikonlopun peliä hollantilainen oli sanonut tarvitsevansa hieman lisää aikaa. Hän oli myös vakuuttunut saavansa mahdollisuuden viedä aloittamansa projekti loppuun. Loppuuko aika kuitenkin kesken? Mikäli De Boer ei vielä saa potkuja, pitää kurssin kääntyä hyvin nopeasti seuraavissa otteluissa. Ensi lauantain kotiottelu Southamptonia vastaan on pakkovoiton paikka.

Ottelussa nähtiin myös hyvin ikävä tilanne, jossa kapteeni ja maalivahti Tom Heaton loukkasi olkapäänsä alastulon yhteydessä. Heatonin olkapää meni tilanteessa sijoiltaan ja sairasloman on arvioitu kestävän jopa kuukausia. Takaisku on suuri etenkin Burnleylle mutta myös Englannin maajoukkueelle jonka ykköstorjujana on toiminut viime aikoina juuri Heaton. Ottelussa englantilaisvahdin tilalle tuli 25-vuotias Nick Pope, jolle Valioliiga-ottelu oli uran ensimmäinen Valioliigassa. Debyytti oli kelvollinen ja Pope piti maalinsa koskemattomana pelaten Burnleyn tolppien välissä hieman reilun puoliajan.

”En voi uskoa, että hävisimme. Olen turhautunut tuloksesta, mutten tavasta jolla pelasimme” – De Boer

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Burnleyn manageri Sean Dyche oli joukkueen suoritukseen tyytyväinen.

”Olimme päättäväisiä. Se oli avainasemassa. Palace oli parempi joukkue tänään” Dyche tunnusti.

”He pelasivat hyvin läpi ottelun. Joskus vain ei ole sinun päiväsi. Tämä oli meidän heikoin pelimme toistaiseksi tällä kaudella, mutta joukkueen ilme ja usko joukkuetovereihin oli loistavaa” Dyche muotoili.

Frank de Boer oli harmissaan ottelun lopputuloksesta.

”En voi uskoa, että hävisimme. Olen turhautunut tuloksesta, mutten tavasta jolla pelasimme. Päästetty maali oli pettymys. Olemme päästäneet paljon maaleja huolimattomuuttamme ja tämä maali oli jopa pahempi. Emme antaneet paljon tilaa, pystyimme kontrolloimaan peliä, mutta sinun täytyy pystyä tekemään maaleja palkitaksesi itsesi. Siitä jalkapallossa on kyse. En ole pettynyt suorituksestamme ja se antaa minulle paljon uskoa tulevaa ajatellen.” De Boer kertoi BBC Sportille