Advertisement

Chelsean espanjalainen keskikenttäpelaaja myntää kaipaavansa Barcelonassa asuvia sukulaisiaan

Cesc Fabregas siirtyi Chelseaan FC Barcelonasta kesällä 2014. Tuon jälkeen espanjalainen on voittanut kaksi Valioliigan mestaruutta Chelsean paidassa. Espanjalainen myöntää olevansa ”liian tyytyväinen” Chelseassa siirtyäkseen toisaalle. Hän kuitenkin ajoittain kaipaa Espanjassa asuvia sukulaisiaan sekä ystäviään. Fabregas on ollut paljon siirtohuhujen kohteena. Etenkin viime kaudella vaikutti siltä, ettei espanjalainen ollut manageriksi saapuneen Antonio Conten suosiossa. Tällä kaudella peliaikaa on tullut kuitenkin huomattavasti enemmän ja suurena syynä tähän voi olla myös Nemanja Maticin siirtyminen Manchester Unitediin.

”Olen löytänyt todellisen onnen Chelseassa. Perheeni on sopeutunut todella hyvin Lontooseen ja he ovat myös onnellisia. Olen liian onnellinen vaihtaakseni seuraa,” Fabregas kertoi Vanity Fairille. 

Vanity Fair teki pelaajasta syväluotaavan haastattelun, jossa Fabregas antoi neuvoja nuorille pelaajille, jotka nousevat jalkapalloammattilaisiksi. Suurin virhe, jonka nuori ammattilainen voi espanjalaisen mukaan tehdä, on katsoa pankkitiliä. Raha ja kuuluisuus eivät ole Fabregasin mielestä välttämättä kovin hyvä asia yhdistettynä nuoreen ikään.

”Raha ja kuuluisuus voivat olla nuorelle pelaajalle suuria häiriötekijöitä. Ne vetävät usein puoleensa myös vääränlaisia ihmisiä. Olen nähnyt monen todella lahjakkaan pelaajan epäonnistuvan näiden johdosta” Fabregas varoittaa.

”Toisaalta olen myös nähnyt monien vähemmän lahjakkaiden pelaajien nousevan huipulle hyvän asenteen ja sitoutumisen johdosta. Kun pää on kunnossa ja ympärillä on ihmisiä, jotka todella välittävät pelaajasta, kaikki on mahdollista” Fabregas jatkaa.

Pelaaja varmasti tietää mistä puhuu, sillä hän oli itse vain 16-vuotias kun hän solmi Arsenalin kanssa uransa ensimmäisen ammattilaissopimuksen. Nämä ovat varmasti sanoja, joita jokaisen ammattilaisuudesta haaveilevan pelaajan kannattaa muistaa.