David De Gea loistovireessä, kun Manchester United pakotti Sevillan maalittomaan tasapeliin

Sevilla ja Manchester United osoittivat keskiviikkona, että 0-0 pelikin voi olla viihdyttävä. Tässä tapauksessa viihdyttävyydestä vastasi etenkin Unitedin espanjalainen maalivahti David De Gea, jonka ensimmäisen puoliajan uskomattomien torjuntojen ansioista Sevilla joutui tyytymään tasapeliin kotiottelustaan.

Kotijoukkue onnistui luomaan loistavia maalintekopaikkoja ensimmäisellä puoliajalla ja etenkin De Gean uskomaton reaktiotorjunta Luis Murielin viiden metrin viivalta puskemaan palloon oli loistava osoitus De Gean pelin tasosta. Tuossa vaiheessa oli käynnissä puoliajan viimeinen peliminuutti ja jos Sevilla olisi tuolloin onnistunut maalinteossa, se olisi ollut todellinen pukukoppimaali toista puoliaikaa varten.

Sevilla laukoi ottelussa yhteensä 25 kertaa, joista kahdeksan meni maalia kohti. Manchester Unitedin vastaava saldo oli kuusi laukausta, joista vain yksi oli maalia kohden. Romelu Lukaku onnistui kertaalleen maalinteossa toisella puoliajalla, mutta tilannetta edelsi belgialaisen käsivirhe, jonka johdosta maali hylättiin.

Manchester Unitedin manageri Jose Mourinho kertoi ottelun jälkeen, ettei hän ollut helpottunut tuloksesta.

”En ole helpottunut”, Mourinho kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

”Tulos kuvaa joukkueita kentällä. Ottelu oli tasainen. Osa laukauksista on niin sanottuja tilastollisia laukauksia. Mielestäni me olisimme voineet tehdä ottelussa maalin.”

”Old Traffordilla tullaan näkemään suuri ottelu.”

Mourinhon puheissa on jossain määrin perää, tosin suurin osa Sevillan laukauksista ei ollut tilastollisia laukauksia, vaan erittäin vaarallisia maalintekotilanteita. United voi olla tyytyväinen, että Old Traffordille lähdetään 0-0 tasatuloksesta.