Advertisement

Defoen tähtäin yhä MM-kisoissa

Jermain Defoen maali ottelun lisäajalla takasi Bournemouthille viime viikonloppuna tasapelipisteen vierasottelussa Watfordia vastaan. Maali oli varmasti myös kova kohotus Defoen itseluottamukselle.

Defoen kausi on ollut sekä rikkonainen että vaisu. Hän oli joulu-helmikuussa kaksi kuukautta sivussa nilkkavamman vuoksi, eikä ole sen jälkeen vielä päässyt avauskokoonpanoon. Viikonlopun maali oli Defoelle vasta kauden neljäs täysosuma.

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate nosti 35-vuotiaan Defoen yli kolmen vuoden tauon jälkeen mukaan maajoukkueeseen viime vuoden maaliskuussa. Hän oli mukana myös viime syksynä pelatuissa viimeisissä MM-karsintaotteluissa. Vähäisen peliajan ja heikon vireen vuoksi Defoe ei kuitenkaan maaliskuun harjoitusotteluiden joukkueeseen mukaan mahtunut. Konkari ei silti ole vielä heittänyt toivoaan kesän MM-kisajoukkueeseen mahtumisesta.

”Saavuin Bournemouthiin Englannin maajoukkuepelaajana. Tein kovasti töitä päästäkseni takaisin joukkueeseen ja tein sopimuksen Bournemouthiin Englannin pelaajana”, Defoe totesi Sky Sportsin mukaan. ”Olen ollut ulkona kolmesta edellisestä joukkueesta koska en ole pelannut. Puhuin valmentajalle pari kuukautta sitten ja se on hyvin yksinkertaista. Minun täytyy pelata ja tehdä maaleja ja sitten nähdään mitä tapahtuu.”

Kokenut Defoe oli Englannin joukkueessa vuoden 2010 MM-kisoissa. Harry Kane on Englannin selkeä ykköshyökkääjä, mutta Defoe tietää, että muitakin tarvitaan.

”Turnauksessa ei ole kyse vain pelaajista, jotka avaavat, vaan koko joukkueesta”, Defoe jatkoi. ”Tämä on ollut vaihteleva kausi minulle, mutta en voi jäädä murehtimaan. Täytyy olla ammattilainen, pelata ja tehdä vaikutus. Vaikka olisi kentällä vain kaksi minuuttia täytyy tehdä maali auttaakseen joukkuettaan. Jos pääsee mukaan kesällä ollakseen vaikutuksen tekevä pelaaja, niin sitten se täytyy tehdä. Vaikka pääsisi kentälle vain puoleksi minuutiksi niin edustaa silti maataan.”