Eden Hazardin vaihto puhutti Valioliigan kärkiottelussa – ”se oli taktinen päätös”

Manchester United kaatoi sunnuntaina Valioliigan kärkipään ottelussa Chelsean kotikentällään maalein 2-1. Ottelu oli pitkään lontoolaisjoukkueen hallussa, mutta kotijoukkue onnistui kampeamaan lopulta tappioasemasta aina voittoon asti.

Ottelu oli ennakkoon molemmille joukkueille erityisen tärkeä taistelussa top4-sijoituksista. Etenkin Chelsea olisi kaivannut ottelusta täyttä pistepottia. Tappion myötä Antonio Conten miehistö valahti sarjataulukossa viidenneksi.

Chelsean toisella puoliajalla tekemä vaihto ihmetytti varmasti monia. Joukkueen ykköstähti Eden Hazard otettiin vaihtoon 73.peliminuutilla ja tilalle tuli espanjalaislaituri Pedro. Chelsea tarvitsi kipeästi voittoa ohittaakseen oman ottelunsa sunnuntaina voittaneen Tottenhamin ja kiriäkseen eron Unitediin umpeen. Siksi ihmetytti, että Conte otti joukkueensa suurimman tähden vaihtoon.

Hazardin vaihtokomennus aiheutti luonnollisesti keskustelua ja Contelle annettiin rutkasti kritiikkiä. Osa myös arveli, että vaihto olisi johtunut loukkaantumisesta.

Conten mukaan vammasta ei kuitenkaan ollut kysymys, vaan päätös oli puhtaasti taktinen. Italialaisluotsi ei uskonut Hazardilla olevan tarpeeksi puhtia, jotta luottomies olisi voinut avittaa Chelsean voittoon.

”Se oli taktinen päätös. Sama taso täytyy pitää 90 minuuttia, muuten emme ole hyvässä tasapainossa, Conte perusteli.

”On hyvin tärkeää löytää tasapaino hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Jos vain hyökkää eikä puolusta, voi päästää maalin ja hävitä pelin.

Näin Chelsealle juuri kävi. Vain kaksi minuuttia Hazardin vaihdon jälkeen Jesse Lingard puski pallon maaliin Romelu Lukakun keskityksestä. Se toi Unitedille elintärkeän 2-1-voiton.

Manchester United jatkaa sarjakakkosena ja ero viidentenä olevaan Chelseaan on nyt kuusi pistettä.