Advertisement

Ederson haluaa tehdä maalin ennen kauden päättymistä

Manchester Cityllä ei loppukauden osalta enää paljon pelattavaa ole. Valioliigan mestaruus on varmistettu jo hyvissä ajoin. Muista yhä menossa olevista kilpailuista City puolestaan on jo pudonnut pois.

Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö yksittäisillä pelaajilla voisi olla vielä tavoitteita loppukauden osalta. Yksi näistä pelaajista on mainiota debyyttikautta seurassa pelaava maalivahti Ederson. Brassivahti kertoo haluavansa tehdä vielä maalin ennen kuin kausi päättyy. Hän toivoo, että manageri Pep Guardiola antaa hänelle vastuuta joko rangaistus- tai vapaapotkussa. Ederson oli valmiina jo eilisen ottelussa Swanseaa vastaan, mutta hänen maanmiehensä Gabriel Jesus sai sillä kertaa laukoa rangaistuspotkun. Edersonin inspiraationa toimii hänen idolinsa Rogerio Ceni, joka pelasi maalivahtina mutta teki silti urallaan 131 maalia erikoistilanteista.

”Kuulin fanien huutavan nimeäni ja pyytävän minua laukomaan rangaistuspotkua, mutta Gabriel meni vetämään”, Ederson kommentoi The Telegraphin mukaan. ”Valitettavasti hän epäonnistui ja Bernardo onneksi onnistui paluupallosta, mutta jos manageri olisi pyytänyt minua laukomaan, olisin onnistunut varmasti. En ole varma pystynkö antamaan vapaapotkuja, mutta olen hyvä rangaistuspotkuissa, lauon sitten voimalla tai tekniikalla. Cityllä on vakiovetäjät rangaistuspotkuissa ja joitain todella hyviä vaihtoehtoja, mutta jos Pep pyytää minua laukomaan, olen valmis. Toivottavasti se tapahtuu ennen kauden päätöstä. Haluaisin tehdä maalin.”

Manchester City teki Edersonista maailman kalleimman maalivahdin viime kesänä, kun hän siirtyi Benficasta peräti 35 miljoonan punnan siirtosummalla. Summan suuruutta kyseenalaistettiin jonkin verran, mutta Ederson on enimmäkseen onnistunut vaientamaan kriitikot.

”Saavuin raskaan painolastin kanssa, sillä siirtosummani oli hyvin korkea”, Ederson selitti. ”Englantilaisessa lehdistössä oli paljon epäilijöitä, mutta olen onnistunut osoittamaan heille arvoni.”